Haha!

haha, känner mig oerhört normal. sitter och spelar my horse och kikar i hööks höst/vinter katalogen. verkar lite desperat?! 
men oavsett om jag har häst eller inte så älskar jag när katalogen dimper ner i brevlådan så man får kika lite grann. tycker bara det är enormt kul att se alla nyheter som kommer ut, dock har jag ju ingen anledning att köpa något (men att jag kanske snart får anledning till det)

haha, ja det var bara det. nu ska vi hem till mamsen&papsen på en fika:) 





Förkyld, igen ...

jag förstår inte riktigt. vaknade imorse och var sådär totalt igentäppt igen, och ögonen rinner de åh! jag förstår inte varför jag blir såhär på helgerna ... sjukt

i alla fall, har inte hört något än men jag håller verkligen mina tummar, och jag hoppas att en del av er gör detsamma. om det nu blir som jag vill måste det tydligen inhandlas en hel del nya grejer, då jag upptäckte att mina skor var trasiga, chaps behövs så jag får mer stöd. nya byxor och en höstjacka. haha. skönt att jag redan börjat planera utan att ens veta hur det blir. 

men ja. förkyld igen och jag blir så leds. ska kanske ta och vila en stund nu så kanske man vaknar lite piggare. har ju redan karln som ligger och sover på mig, så varför inte liksom? 

ikväll ska vi köra på en dejt och käka på church street, lycklig tjej* 
haha! bara så ni vet.





Dumle

idag var jag och provade dumle, som jag nämt några gånger. en alldeles fantastisk stor herre i sina bästa år. han var verkligen jättetrevlig, och även så ägaren! så nu håller vi tummarna allesammans att jag får spendera lite mer tid med honom, komma ut och få lite sinnesro så jag kanske kan bete mig ibland.

annars då? snart drar vi till Gran Canaria för att bara vara människa en vecka, få lite sol&värme på den här trötta kroppen.
förutom det, så är jag sådär leds nu igen. sådär leds så jag känner att jag bara kan försvinna in i mig själv och må som jag gjorde i våras. försöker allt jag kan för att förhindra det, pratar med j så fort det är något, så fort jag känner att jag får den där känslan i magen igen. så det är ju bra, det är bättre än sist när jag inte sa ett ord. 
det ska bli skönt att åka iväg, släppa allt och bara leva i en drömbubbla ett tag. komma hem med ny energi. 

ja, jag längtar. och jag hoppas verkligen att jag får pållen. 





prov ..

behöver jag säga mer? 




Mor&dotter dag

Idag har det varit en rejäl mor&dotter dag må jag säga! Började dagen med en tripp till arlanda och släppte av papsen. sen blev det vidare till uppsala där vi kikade in på lager157 för att sedan kila över till ikea. helt sjukt, deras ta-själv-lager var typ lika stort som hela ikea här hemma. 
påväg hem stannade vi till och käkade lite thaibuffé till lunch. 

så, jag kom åter hem till gävle med en tröja, mössa, vantar och nya sänglampor = nöjd moa.

nu sitter jag hemma hos mamsen med staffan i knäet och myser. har precis ätit en god sallad med salami och nu blir det en kopp kaffe på maten. blir kvar här ute en sväng och myser eftersom mannen min inte är hemma i alla fall. 

en bra värdefull dag har detta varit. så jag är nöjd. 




Sushi.

har gått omkring och varit sugen på sushi i över en vecka nu, och idag ska jag äntligen få äta det! 
nu undrar väl säkert ni varför jag inte ätit det tidigare, men då jag var sjuk så funkade ju inte mina smaklökar över huvudtaget så valde att skjuta på det så jag verkligen kan njuta av varje liten tugga. 

så, idag ska jag få min älskade, efterlängtade sushi! 




Jobb, skola, fixa mat, måla, laga mat.

jaa, som rubriken då lyder. började dagen med jobb, sådär härligt ni vet? (haha) sen direkt till skolan för att bli ännu mer nervös inför provet på måndag. kommer gå åt helvete... 
i alla fall, kom hem, slängde ihop smeten till maten så det står och drar sig nu. har precit rengjort inne i garderoben för där ska jag minsann börja grundmåla alldeles strax. därefter blir det till att laga maten. en fullspäckad torsdag med andra ord. tänkte även försöka hinna byta sängkläder och duscha. 

annars då? på lördag åker jag till Arlanda en sväng och vänder. följer med mamma som sällskap då pappsen ska skjutsas dit för att flyga till turkiet. jaa, så det är det som händer just nu. kanske hittat en liten pålle att skrutta omkring på också. får se om jag får svar snart, hoppas! 

träningen ligger just nu lite halvt på hyllan då jag inte känt mig riktigt pigg än sen jag blev sjuk. men så snart jag inte blir slut av att ta hissen ner typ så är jag igång igen. 




Kanske så.

ja, kanske så har jag hittat mig en liten pålle nu. ska ut och provrida någon dag, så jag håller mina tummar på att vi klickar :} 
det roliga är, att han ser nästan precis ut som donna. liten annan form på bläsen, annars är det typ inget som skiljer de åt. 

jag blev lite lycklig nu känner jag, för jag behöver det här. jag behöver få komma upp på hästryggen då&då. nu kan jag somna gott ikväll. 




Miss ♡

min fina lilla prinsessa, min livskamrat.

jag vet inte varför, men jag har börjat sakna hästarna ännu mer nu. det är liksom något som fattas i mitt hjärta. vill bara komma ut någon dag, släppa allting, lyssna på musik och fokusera endast på ritten. spelar ingen roll om det tokregnar eller är -25 grader ute, det är lika härligt för det. 

det gör liksom ont i hjärtat av att tänka på det. sen att jag saknar min lilla prinsessa extra mycket går ju inte att göra något åt egentligen ...



 

Massage för en gammal kropp.

sjukdomen hänger i sig fortfarande. när jag vaknade kände jag mig faktiskt pigg och tänkte att nu jäklar! det hann gå ungefär 15 minuter innan jag insåg att det bara var mindfuck från min sida som slutade fungera...

sitter för stunden i soffan och håller på och avlider lite grann. nu har gårdagens sjukdom även utvecklat ont i öronen. tvättstuga har jag åh, så det är sådär härligt i kroppen när man kommer upp igen. 

annars så har jag äntligen tagit fingrarna ur och bokat en massagetid för den här gamla sketna kroppen. 24 september, 35 minuters halvkroppsmassage för rygg och nacke. ska bli så jäkla skönt! fick ju presentkort när jag fyllde år så det var ju dags att boka nu då kan man tycka. 

jaa, får hoppas att jag blir lite piggare till imorgon då det vankas både jobb och skola. har inte råd eller räknehuvudet för att vara hemma imorgon. i med massor av vitaminer, Alvedon och nässpray nu så jag kvicknar till. 




Sjuk...

imorse vaknade jag och var tydligen dyngsjuk.. kan inte andas, snorar, ögonen rinner, feber och ont i huvudet. yes, fan va roligt! 
så idag lägger jag träningen på hyllan och kurerar mig. jag som hade tänkt simma några längder idag för att sen låta kroppen koppla av i bastun ett tag. men ibland måste man ju tydligen lyssna på kroppen också. skulle äta frukost imorse, men insåg ganska snabbt att jag varken hade matlust eller några som helst smaklökar som fungerade så som de bör ...

ska istället försöka ta mig upp ur sängen om en stund och städa undan i lägenheten. ser ju ut som ett riktigt bombnedslag så tänkte överraska hjärtat lite till han kommer hem från golfen. 

så, nu ska jag gå och dricka lite enchinagaarden och bli frisk tänkte jag.




You pick me up when I fall down.

You pick me up,
you make my world go 'round.
You pick me up when I fall down.

jag älskar dig. 




I feel so high.

onsdag & jag har precis kommit ut från fjärran. det blev en timmes simning + lite bastu idag. och till min förvåning dök michelle upp i bassängen, så fick lite sällskap där på sluttampen. länge sen vi träffades så jag uppskattade den lilla härliga pratstunden vi fick. 

nu sitter jag utanför fjärran och väntar på att min man ska komma och plocka upp mig så vi kan handla till maten. fick sånna plötsliga cravings efter wok idag, så det får det faktiskt bli. 

annars då? jo, jag är faktiskt ganska nöjd över mig själv att jag ändå har hållt i träningen så pass bra som jag ändå gjort. *stolt_tjej_* kommer kännas ännu bättre sen när man kan utöka träningen och orka ännu mer. 

nybadad -&bastad härlig tjej!



Spenatsoppa á la moa

det blev spenatsoppa till middag idag, och jag hade nästan glömt bort att det var så gott som det faktiskt är!

400gram frusen bladspenat
3dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning
1msk mjöl
vitpeppar
salt

1. koka upp spenaten i en stekpanna med lite smör på medelvärme.
2. häll på grädden och rör om, singla sedan över mjölet samtidigt som du rör om för att undvika klumpar.
3. smula ner buljongtärningen och ha sedan på salt och peppar.
4. smaka av efter smak.
5. koka ägg, hårdkokta.

jag brukar köra med stavmixern efter så blir det en (för mig) bättre konsistens. 
serveras med ett hårdkokt ägg och lite kräftstjärtar.

ett litet tips på en maträtt som tar 5 minuter att tillaga + att det är nyttigt! 




Tuesday

och så var det tisdag ännu en gång. och tisdag betyder ju numera springa med anneli. 5,23km fick vi benen idag. det känns skönt att ha kommit igång igen och det ska nästan bli lite spännande att ställa sig på vågen och se om det hänt något, när det nu är dags för det. 

sitter och funderar på om jag ska slå till på spenatsoppa med kräftstjärtar och ägg till middag idag. skulle ju faktiskt vara lite gott ändå. 

ska ta och hoppa in i duschen nu sen stretcha lite mer och sedan invänta min älskade man för att sen åka och handla lite. ska även hinna slänga ihop lite kesoplättar till frukost. 

puss!






Det går bra nu.

igår fortsatte jag min hälsolördag med sushi till middag och så tog jag och hjärtat en promenad längs ån och kollade på lyskväll en timme.

idag. så vaknade jag och var förvånansvärt pigg faktiskt. gick och värmde på kesoplättarna som blev över från igår och åt det till frukost med lite hallon. sen tog jag mig faktiskt ut och sprang. 4,64 km rikare, sen stannade jag även vid maskinstationen som finns i boulongern och körde på med 100 situps. kommer ha en träningsvärk i magen imorgon utan dess like känns det som.

nu ska jag ta och slänga ihop lite tvätt och springa ner i tvättstugan. härlig söndag ändå!

ni får ha överseende med att jag skriver varenda dag nu så fort jag gör något, men jag känner att jag måste göra det till jag kommit igång på riktigt. annars är det så lätt att ljuga för sig själv ...


Hälsolördag.

Idag började jag denna härliga lördag med en frukost bestående av ett äpple, ett ägg och fyra finn crisp samt en kopp kaffe. Efter det cyklade jag iväg till stigslund och tog en pw med anneli på 5,18km i spåret innan jag cyklade hemåt igen.
Väl hemma gjorde jag iordning lite smet till kesoplättarna som skulle få bli min lunch. Medan smeten stod i kylen en sväng passade jag på att ta en dusch för att sen plocka iordning i köket. Stekte plättarna och har precis ätit de tillsammans med lite hallon. MUMS!

Ligger just nu i soffan med en paltkoma utan dess like och kollar på cartoon network. haha! ska ta och sätta mig och läsa lite grann strax, men måste bara smälta maten lite grann.

Känner mig ändå ganska nöjd över att jag faktiskt tagit tag i mig själv nu, efter många om och men. Men det är faktiskt så jäkla mycket lättare nu när jag ändå har anneli med mig, så man är två om det. Och även fast vi inte gör allt tillsammans med träning och mat så hjälper ändå de här små turerna i veckan så jäkla mycket!

Så, förhoppningsvis kommer jag nå ett mål om jag fortsätter på den här banan. Märker faktiskt att jag känner mig mycket piggare, gladare och att jag även sover bättre på nätterna.

Igår skulle jag sprungit hem från jobbet, men då jag fick sån sjuk jävla mensvärk valde jag att stå över det. Vilket då innebär att det får bli en springtur imorgon istället eftersom min vilodag blev igår istället för imorgon.

Bara så ni vet liksom!


1,5h i bassängen!

åkte till fjärran direkt efter jobbet idag och simmade i 1,5 timme. såg ut som ett russin när jag klev upp. men satan va skönt det var! dock hann jag aldrig slänga mig i bastun då tiden rann iväg lite grann. tur att man köpt kort där nu så man kan utnyttja bastun vid andra tillfällen.

hur som haver. simmade som sagt 1,5 timme, cyklade hem och lämnade cykeln och gick vidare mot affären. så, jag är helt slut nu. ni vet sådär härligt trött som man blir efter man rört sig. sitter för stunden och väntar på att min prins ska komma hem så vi kan äta lite mat.

det känns i alla fall som att det går framåt nu med motivationen. känner mig mycket piggare om dagarna, lättare liksom. det är verkligen tid att hålla kvar vid det här nu. och det gör det faktiskt lite lättare när man har en lite varierad träning. det blir liksom inte samma, samma hela tiden:)

puss!


sådärja!

sakta men säkert, men det går framåt, och det går faktiskt förvånansvärt bra!
sprungit med anneli idag igen, och den här gången orkade vi faktiskt lite mer än förra gången. 3,71km, inte mycket, men bättre än att ligga på soffan.

måndag: cykla till&från jobbet/skolan

tisdag: cykla till&från jobbet, springa med anneli

onsdag: cykla till&från jobbet, simma 1h

torsdag: cykla till&från jobbet/skolan, ev. pw efter

fredag: cykla till&från jobbet, springa

lördag: cykla till stigslund, pw med anneli

söndag: får fan i mej bli en vilodag!


RSS 2.0