Kvällstankar.

har suttit ett tag nu och försökt hitta orden jag vill skriva, men inte kan. det är så himla mycket tankar i mitt huvud ikväll och jag känner mig ledsen. eller, jag känner mig inte bara ledsen, jag är ledsen. klumpen i halsen växer och ögonen vattnas. har jag en anledning till att vara ledsen? - egentligen inte. 

jag vet inte. jag avskyr dessa dagar, verkligen avskyr! dessa funderingar, ångesten, paniken och stressen. 

ska väl ta och ställa mig i en varm dusch och hoppas att tankarna rinner av. 




Thaikyckling.


dagens middag. bara älskar denna thaikyckling, enkel att göra och smakar gott! plus att den är som godast i matlåda när allt får ligga och gotta till sig :) 

Kräftsoppa ála crème.

måste bara få berätta hur huslig jag känt mig de här två dagarna! igår tvättade jag och gjorde gryta, och idag har jag bakat grahamsbullar och gjort kräftsoppa! verkligen pysslig har jag känt mig, och det är så himla roligt! 

som sagt. dagens middag bestod då alltså utav kräftsoppa som serverades med nybakat bröd. mums
trodde soppan skulle vara lite mer anvancerad att göra, men den var verkligen hur lätt som helst! så två nya rätter på två dagar. kan säga att jag känner mig nöjd! 

imorgon står thaikyckling på menyn. den rätten har jag faktiskt gjort förr, två gånger, och den är inte heller så avancerad, dock ska kycklingen marineras i minst 30 minuter innan man kan tillaga det, men gott blir det! 

och resten av veckan ser ut som nedan:
onsdag: pastagratäng 
torsdag: pannkakor & soppa

om ni inte visste det så älskar jag att laga mat! gärna sånt som man får pyssla lite med, ju mer desto roligare! 




Min allra första boeuf bourguignon.

idag har jag känt mig effektiv hörrni! kanske inte på förmiddagen, men på eftermiddagen och kvällen i alla fall. 

vaknade till först vid nio imorse, öppnade knappt ena ögat när jag kollade på klockan, sa godmorgon till min karl, men eftersom jag fortfarande var väldigt trött bestämde jag mig för att sova vidare en stund, och det förtjänade jag! vaknade igen vid typ kvart över 10, hämtade paddan och la mig i sängen igen och kollade på två avsnitt av vänner. tror vi låg kvar i sängen till typ 12 innan vi gick upp och åt frukost/lunch. 

men i alla fall, efter det har jag varit igång. sprang ner i tvättstugan till klockan 1 och drog igång två maskiner, skjutsade iväg j till golfen, hem igen och slänga in två maskiner till. plockade undan i köket så det skulle vara klart till jag skulle börja med maten. ner i tvättstugan igen och hämta upp sängkläderna som var torra, vek undan dem, och så började jag med maten. ner igen för att hämta det sista. fortsatte med maten, då det skulle stå och puttra i 2-3 timmar. när allting var i grytan fick det i och för sig stå och sköta sig själv i 2 timmar, så då hann jag ju vika undan den sista tvätten under tiden. ut i köket och skala och hacka ner potatisen i småbitar då mos skulle göras till grytan, mosa och vòila! maten klar! min allra första boeuf bourguignon. det blev jättegott! den enda grytan som jag tycker om, och nu kan jag göra den själv! skulle helt seriöst kunna leva på den, så god är den faktiskt! 

har precis satt mig ner i soffan. efter maten har jag suttit och skrivit in en massa recept i en bok så vi slipper ha en massa lösa papper. mycket smidigare att ha allt samlat. sen har jag gjort matlådor och plockat undan i köket igen. har ju som sagt fått en arbetsskada nu, så det måste vara rent i köket! jag verkligen hatar när det står en massa disk kvar på bänkarna.

hade tänkt att jag skulle hinna städa ur min garderob också, men det väntar jag med. jag förtjänar att sitta här i soffan resten av kvällen, haha. som det ser ut till veckan så kommer jag ju vara hemma ändå, så då kan jag lika gärna vänta med garderoben så har jag något att sysselsätta mig med. så denna vecka kommer jag väl säkert städa lite extra här hemma också. 

näe, nu ordbajsar jag bara. grytan var god och jag är nöjd över min insats idag. det var det jag ville säga. 




Sjukstuga.

både jag och j har drabbats av sjuka. feber, förkyld och hosta. för j började det redan förra veckan, men blev värre igår, för min del vaknade jag upp igårmorse och mådde som en kasse med krossade älgknän. antar att ridturen i lördags i snöstorm gjorde att det bröt ut. kände mig lite hängig på kvällen då när jag var hos mamma&pappa. så, nu ligger vi här. i varsin ände av soffan och snörvlar, fryser och hostar halsarna av oss. 

det har faktiskt aldrig hänt tidigare att vi varit sjuka samtidigt. vi brukar alltid turas om, är den ene sjuk är den andre frisk. så i sin tur dessa dagar är jag glad över onlinepizza, slippa laga mat när det är som ett träningspass att ens gå till badrummet från vardagsrummet, vilket är typ 10 steg. 

imorse var jag tvungen att åka till kontoret och lämna in min körjournal för januari, i och med detta fick jag ju såklart börja med att sopa av och skrapa rutorna på hela bilen, åka till kontoret, stanna på willys påvägen hem för att köpa frukt/saftsoppa så vi skulle få något i våra magar. allt detta kändes som det jobbigaste jag någonsin gjort, fysiskt sett. 

uh, jag hatar att vara sjuk *slm*. så i dessa vinter & -sjuktider unnade jag idag mig själv med att börja prenumerera på glossybox. längtar som bara den till slutet av denna månad då jag får min första box, SPÄNNANDE! 




RSS 2.0