Ut på tur aldrig sur.

idag tog jag och 5 andra härliga tjejer en tur med våra små hästar på 2 timmar i djupsnö och snöstorm. det var kallt och blött, men jätteroligt! känner dock hur förkylningen och febern kryper inpå mig :( 

har annars idag agerat chaufför åt karln samt att jag åkte hem till mamma och pappa och åt lite med dem. kycklingsallad stod på menyn idag minsann, och gott vare åh! 

nu ligger jag hemma i soffan, ensam, med tända ljus och tittar på sex and the city 2. har tryckt i mig kanjang, enchinagaarden, te med honung och vitaminer. ska väl ta och proppa alvedon strax till jag ska sova också, vilket blir snart förmodar jag. dock vill jag ju inte gå och lägga mig då jag vet med mig att jag ändå inte kommer kunna somna förrän j kommer hem. jag är töntig på det sättet. men så är det. jag är en sällskapssovare helt enkelt. 

+ att jag inte kan sova ensam, så sätter ju även hjärnan igång på en gång, vilket är väldigt störande och trökigt. så, för att sammanfatta, detta kan alltså bli en lång natt! 




Funderingar.

på senare tid har jag börjat fundera mer och mer, allt mellan himmel och jord faktiskt. helt obefintliga saker och kanske på sånt som betyder lite mer. 

allra värst är det ju när jag är ensam, som nu. jag kan grubbla över saker och ting och nästan slita av mig håret. först blir jag ledsen, sen arg och till sist likgiltig. varför? jo, för att helt plötsligt så finns man inte. man måste tydligen vara i ett visst stadie i livet för att duga. 

näe usch. försöker att inte tänka på det. så, för att bara byta samtalsämne, så är jag ledig idag, och i och med det har jag bokat tvättstugan till 10, ska ta mig upp ur sängen nu och äta lite frukost, bädda rent i sängen, slänga in första maskinerna och sen tänkte jag köra en städning. eftersom vi har vår bebis på fyra ben med päls så blir det lätt skitigt och dammigt rätt snabbt, så tänkte köra en veckostädning idag, medan jag har tid över tänker jag. jag måste bli bättre på att verkligen städa en gång i veckan. när jag bodde själv gjorde jag det, och jag gör det ibland, men vissa gånger kan det gå upp mot två veckor innan jag städar av ordentligt. skärpning moa! mycket trevligare att ha dammfritt, speciellt nu när min astma och allergi blivit värre och jag klarar inte av för mycket damm. ännu en till sak att lägga till på allergilistan - check! 

jaja, upp och hoppa nu och fånga dagen. haha :} 




Det blev en städlördag!

hade inga som helst planer på att städa just idag, hade egentligen ingen ork, men efter frukosten började jag göra ren ugnen och sen fick hela lägenheten sig en omgång. tänkte när jag ändå hade börjat kunde jag lika gärna fortsätta, och nu i efterhand är det så skönt! 
skurat i köket, kalkat av badrum och dammsugit soffan, och vardagsrum och sovrum också såklart + dammat av hela lägenheten också. så nu är det rent och fint här hemma och jag är nöjd! får se hur länge det håller i sig :}

sitter för stunden och väntar på att min karl ska komma hem med lite mat åt mig. sen blir det till att hoppa in i duschen och börja fixa iordning sig för kvällen. vi ska ut och käka vid 8tiden med ett gäng grabbar, så ikväll blir det en riktig grabbkväll :') haha, eller ja, bortsett från mig själv då, men jag får väl vara så grabbig jag bara kan så blir det nog, typ, en grabbkväll. 

en bra lördag. så kan man koppla av imorgon, eller, förutom tvätten som ska tas om hand imorgon. aja, nu ordbajsar jag. 

satt upp denna gardin som vi fick av edwina, den gjorde sig jättebra i sovrumsfönstret må jag säga! 





F.R.I.E.N.D.S

jag har börjat kolla på vänner från början. haha, inte för att jag missat några avsnitt på alla 10 säsonger, men det är ändå lite roligt att börja om från början :} är snart klar med första säsongen, bara 9 kvar. haha! 




6 år sedan.

tänka sig. idag är det EXAKT sex år sedan jag kraschade. helt sjukt. en upplevelse i sig.  så idag är jag extra glad över livet :} 




Resumé 2014

Januari:
j fyllde år och vi började rusta vårat vardagsrum. det blev en hel del extra grejer som vi inte riktigt hade räknat med. Och så tog jag ju det där körkortet alla behöver.

Februari:
jag började rida dumle! så himla glad över att fått en pålle att sköta om och rida några dagar i veckan. jag sökte även in på skola till hösten. 

Mars:
här händer det grejer. mamma, pappa, jag och moster fyller denna härliga månad. så denna månad, innehöll, som alla andra år, mycket fika!

April:
även här har vi en hel drös med födelsedagar. det gick i alla fall sakta men säkert fram med rusten. jag gjorde två "intervjuer" för skolan jag sökte. en i gävle och den andra i falun. 

Maj:
jag bestämde mig för att börja gå till frissan och ta hand om min kalufs. detta tog ju ungefär 6 år innan jag faktiskt insåg att håret mår mycket bättre utav att klippas då och då. var även till Uppsala för en dag innehållandes ingenting annat än shopping. två nära vänner till mig välkomnade även deras lilla härliga son till världen! 

Juni:
jobbade på fram till den sista veckan i juni då jag och j gick på semester. fick även äran att gå på mitt allra första bröllop! och dagen efter bröllopet hade jag och min man våran 2årsdag ♡ 
vi blev även klar med vårat vardagsrum. 

Juli:
ja, semestern rullade på och vi hade riktigt underbart väder. låg på stranden varje dag, eller ja, man låg väl mest i vattnet då det var för varmt att ligga i en solstol hela tiden. vi åkte även till Åland med min familj och solade och badade.

Augusti:
jobbet drog igång igen efter fyra veckors härlig semester. dock var det väldigt lugnt, vi var endast 8 (!!) personer som jobbade då utav ca 30 kanske. kom tyvärr inte in på skolan. låg på reservplats 1-5 här i gävle.

September:
jag kan för mitt liv inte riktigt minnas att det var något speciellt som hände i just september. inga födelsedagar att fira. 

Oktober: 
i oktober var det inte heller speciellt mycket som hände. två födelsedagar och ett dop. 

November:
jag gjorde min sista dag på backman den 17de. den 18de började jag jobba på publikator. där jag inte alls trivdes och jag sa faktiskt upp mig efter en vecka där. jag blev arbetslös för första gången sen studenten. 

December:
började på mitt nya jobb den femte, där jag trivs jättebra! firade en helt fantastisk julafton med min familj och släkt, fick jättefina julklappar! jag lagade min första tand efter 22 år, var på brynäsmatch för första gången på typ 3 år. och så firade vi nyårsafton med två personer som vi tycker väldigt mycket om! 


och nu är det alltså första januari 2015. vart tog 2014 vägen egentligen?! det gångna året har gått så otroligt fort att man knappt hunnit blinka. och jag är så otroligt glad över de människor som finns i mitt liv, speciellt min älskade, älskade livskamrat. han gör varje dag helt fantastiskt! 

jag ser fram emot 2015. jag tror nog att det kommer bli ett bra år. så jag är nöjd. väldigt nöjd faktiskt! 


RSS 2.0