Ledig måndag.

kom på att jag aldrig skrev en uppföljning utav min och dumles tur förra veckan! det gick i alla fall alldeles utmärkt! en hel ridtur utan några som helst protester. underbart! sol och varmt och skönt vare åh! 

den här veckan ska jag ha en till häst - nice heter hon och är ett varmblod. en liten charmör! ska ha henne mån-tis nästa vecka då hennes mamma åker iväg på semester. och jag är ju ledig idag så tänkte ta och åka ut alldeles strax. måste först ut till hööks och köpa lite nytt. 

dags att rulla ur sängen! måste även hinna städa här hemma idag också då det ser ut som ett riktigt bombnedslag, hehe. 




Myshästen!

idag tog jag och fia en tur på dressyrhästarna, haha! älskar att de lever upp till den genren! i alla fall. vi bestämde oss för att rida över till södra, trots det att vi inte var säkra på om vi skulle hitta rätt (vilket vi gjorde, till slut, haha). jag var lite nervös innan vi red iväg ifall vi skulle möta på ett tåg och hur dumle skulle reagera i sånna fall. och precis innan vi kommer fram till bommarna börjar de gå ner och tåget kom ... "jaha, får se hur länge jag sitter kvar nu då" hann jag tänka precis när tåget kom. MEN, dumle skötte sig fint och kollade bara lite obrytt när det susade förbi. en klapp och en godis fick han för det. 
vi traskade vidare, stötte på några nyfikna kossor som skulle följa efter oss i full galopp, och även då skötte han sig exemplariskt! trots att vi red fel och fick vända så skötte han sig! efter att vi ridit igenom skogen och kom ut i byn igen stod det några människor lite längre fram och pratade på vägen. och då hörrni! då ville vi minsann inte gå förbi! nejnej, det blev en rejäl diskussion innan vi, pustandes och frustandes tog oss förbi dem. stackars människor, stod alldeles frågande och lite rädda och tittade på oss när vi skuttade förbi. HAHA! snacka om dressyrhästar alltså! alla nerver på utsidan, för en sån sak! det är så himla roligt när man tänker på det. 

på lördag ska jag rida igen, denna gången själv. får väl se hur det kommer gå, haha. jag har ju haft sällskap de senaste gångerna, eftersom han har varit som han varit. men på lördag ska vi alltså ta oss ut själv. men då kommer jag hålla mig på norra sidan så vi inte möter ett tåg då. lika bra det. jag hoppas det går bra, annars får vi väl ta en diskussion, igen, dumle och jag, båda lika envisa. haha jaja. 



RSS 2.0