Städ & -tvättdag

idag har varit en enda stor städ & -tvättdag i det här hushållet. i alla fall från min sida :} passade på medan j åkte iväg och spelade lite golf. skönt att ha det gjort till julafton. nog för att vi ändå inte ska vara här, men skönt ändå att ha det rent! 

var även ner på stan när de öppnade och köpte klart de två sista julklapparna, så nu är det klart, vilket är väldigt skönt! inte för att det brukar bli särskilt stressigt för min del runt jul då jag alltid försöker att se till att vara ute i god tid :} även att vi hunnit äta upp en julskinka under en veckas tid, så igår fick det bli tillagning av den andra. har jag sagt att vi älskar julskinka här hemma? :') 

i alla fall så trivs jag på det nya jobbet. det är väldigt skönt och fritt. så det här kommer att bli bra! har en mycket bättre magkänsla till det här än det tidigare jobbet. 

nu ska jag gå och tina lite kött så vi får något i våra magar även denna dag. tre dagar kvar till julafton, wohooo! 





Fredagsmys.

tänkte börja med att berätta att ridstövlarna jag köpte var jättesköna att rida i! jag svettades om benen och fötterna igår efter att jag ridit, och då var det mestadels skritt och lite trav bara under turen då underlaget inte var det bästa :} men jag kan i alla fall varmt rekommendera dessa! dock är de ganska så smala i skaftet och lite större i foten, så man får ju ledigt plats med två strumpor om man är frysen av sig :} 

nu ligger jag i alla fall återigen i soffan med en kopp te. har tagit ut täcket för jag frös så himla mycket då jag stannade och tankade påvägen hem. idag ska jag åka ut till stallet ganska så tidigt då jag ska vara uppe på HomeMaid kl1 på lite genomgång. ser fram emot att börja jobba igen nästa vecka. det ska bli skönt med rutiner må jag säga! 

näe, nu ska jag mysa med Alexander en stund. 




Olater.

nu när man varit hemma så är det lätt att ta till olater. jag har ju sovit till jag vaknat av mig själv varje dag nu. har gjort nå halvhjärtat försök till att ställa klockan för att komma upp, men vem försöker jag egentligen lura? har man inget behov av att gå upp tidigt, då gör man det inte heller. 

men idag gick jag upp halv7 för att skjutsa j till jobbet då jag måste ha bilen så jag kommer ut till hästen under dagen. men fy fasiken va jobbigt det var att kliva upp! tänkte att jag skulle försöka hålla mig vaken så just nu ligger jag i soffan. hade jag krupit ner i sängen igen hade jag sovit för länge sen. säger inte att jag inte kommer somna, men det är ju lite svårare i alla fall. förr hade jag lätt för att somna på soffan, kunde somna så fort jag satte mig i den. men nu uppskattar jag mer att sova i sängen. kan vara för att vi har världens skönaste säng i och för sig. 

näe. har precis fått i mig en kopp te, kanske skulle ta och göra iordning lite frukost också? får väl se om jag somnar om eller inte :} 




Nytt jobb, nya stövlar!

jo mina vänner. på fredag ska jag på introduktion och på måndag börjar jag jobba igen! känns så himla skönt! att gå hemma såhär som jag gjort nu är inte riktigt my cup of Tea skulle man kunna säga. hann i och för sig bara vara hemma dryga två veckor, men det är tillräckligt för min del, jag behöver jobba och ha rutiner i min vardag! men i alla fall. på måndag börjar jag alltså jobba hos HomeMaid. känner mig väldigt exalterad, och de jag träffat än så länge på företaget har varit väldigt välkomnande, så det känns skönt! 

svängde i alla fall in på granngården och köpte ett par nya vinterridstövlar som jag skickat efter. tyckte att jag förtjänade det nu när jag fått nytt jobb. plus att mina gamla är så fruktansvärt urgådda. jätteskönt verkligen! får se hur de är att rida i imorgon när jag får inviga dessa sköningar. det som var så bra är att de är mer lik en "vanlig" ridstövel än en vinterstövel, de är mycket smidigare. hoppas bara att de är sköna att rida i :} 
för övrigt så har vi bytt stall nu. vi flyttade i söndags. visserligen typ 500 meter bort, så vi är fortfarande kvar i åbyggeby. men detta är ett helinackoderingsstall så vi kommer inte behöva mocka eller åka ut en speciell tid för att ta in hästarna. väldigt skönt! så jag tänkte åka ut mitt på dagen imorgon medan det är ljust så kan vi ta en härlig tur :} 

näe, nu ska jag ta och plocka undan i köket och börja med maten så den är klar till j kommer hem från jobbet :} 




Arbetsförmedlingen..

sitter och samlar ork till att ta mig ner till arbetsförmedlingen. känner på mig hur mycket allting kommer krångla, och det är då det sätter stopp för mig. haha. jag har skrivit i allting på hemsidan här hemma om mig själv, nu ska jag väl egentligen "bara" skriva in mig och fixa papper så jag får a-kassa. får rysningar i kroppen av att bara tänka på det. 

hua. hoppas jag får prata med någon bra och att det går snabbt och smärtfritt.. HAHAHHA! 




RSS 2.0