Jag satt härom dagen och läste min tidning.

jaa, även den här dagen bara rusade förbi. innan jag visste ordet av det var klockan halv8 och jag hade inte ens lagat middag? vad hände liksom? herregud. men jag trivs på jobbet i alla fall, och det är huvudsaken. dock är mina armar och händer ännu värre än gårdagen efter kitten. haha :} men det som inte dödar, det härdar, det ska gudarna veta. inte alls lika öm i fingrarna idag som jag var igår. det kan alltså bara bli bättre. 

i alla fall. har ju pratat länge om att jag ska skaffa katt nu när jag flyttat. för jag har kommit på nu att jag verkligen måste ha en katt! det känns helt tomt! jag har suttit och kikat länge nu på om det ska komma ut någon annons, och för varje gång har jag bara blivit besviken eftersom det inte finns något! men nuså har jag fått napp! ska åka och kolla på en liten kisse imorgon. eller ja, liten och liten. han är ju några månader, men det gör inte mig något. huvudsaken är att den inte är flera år gammal. har lite namn att välja mellan. har ju haft kenneth i huvudet alldeles för lång tid, men tror faktiskt att det här blir en algot. det känns som det. får se vad han ser ut att heta när jag ser honom i verkligheten. världens lyckligaste tjej som ska få en katt*

näe. nu ska jag göra lite nytta, typ duscha? skulle faktiskt behöva en rejält varm och lång dusch nu faktiskt. sen blir det lite soffhäng innan det är dags att krypa ner i sängen och sova mig lite grann. jobb väntar ju faktiskt imorgon också. skön-t. 


I gotta turn this car around.

jodå, första arbetsdagen på nya jobbet gick kanon! tiden bara flög förbi. dock har jag typ skurit upp mina händer totalt, men det är sånt man får ta. händerna måste liksom bli härdade ordentligt. 

nu sitter jag i alla fall med mitt morgonte och ska alldeles strax ta och klä på mig så jag är klar att åka till jobbet sen. ska ta och göra iordning lite frukost också, både att äta nu och ta med till jobbet. känner mig helt pigg och exalterad nu bara för att jag bytt jobb och får göra något annat. det blir inte den här dötiden som det annars har kunnat blivit, utan allting rullar på hela dagarna med ett bra tempo. 

näe. nu skriker magen efter frukost. och apropå ingenting. håller på och kanske blir med katt förhoppningsvis. får se om jag får nå mer svar idag. hoppas!

You better take over this quiet storm.

det blev visst några fler knop gjorda idag än jag tänkt mig. mamma och pappa kom och hämtade mig strax innan tre så vi åkte iväg och käkade. så kom vi på att vi ville göra något så vi tog en tur ut till IKEA (♥!) så köpte jag två bänkar/hyllor som jag ska ha i köket. åkte med de hem en sväng och myste med staffan en stund innan vi tog oss in till stan igen. de åkte precis härifrån, har fikat och så har jag även köpt en ny soffa, apropå ingenting liksom. så om en vecka får jag den hemkörd. den var jättefin. och kruxet med min lägenhet är ju att jag verkligen måste ha en stor soffa hemma, annars ser det så pluttigt ut eftersom vardagsrummet är så pass stort. 
vad tror jag att jag är som bara köper en soffa sådär huxflux? stenrik?

men i alla fall. nu ska jag ta och skruva ihop mina bänkar så de kommer på plats så jag får ordning i köket lite mer. herregud. tur att jag har 1½ liter cola och lite pringles att trycka i mig under tiden. en fin bakissöndag med andra ord. men nu måste jag börja spara pengar. har ju inte alltför mycket att punga ut sådär hit&dit. men soffan behövde jag verkligen då den jag har nu ändå skulle försvinna i slutet av februari + att det var kampanjpris på den som skulle gå ut imorn, så jag sparade alltså 3500 på att köpa den nu. 

aanäe, nu är det bara en massa makes no sense som kommer ur mig. dags att bygga möbler. seeya!

den här soffan är det ↓ men jag köpte en mörkgrå
och inte en ljusgrå som på bilderna.





I need your war in a rush rush rush.

söndag förmiddag, dagen efter förtäring och jag mår hyfsat bra åtminstone. skulle väl absolut kunna sova någon timme till, men väljer att vara vaken så jag kan sova ikväll istället. klok tjej*

gårdagen var fin, riktigt fin faktiskt. började lite smått hos olander&malm innan vi mötte upp ett skönt gäng på interpool där kvällen spenderades. hade faktiskt roligt, mycket skratt, hotshots och prat om sport. en lyckad kväll med andra ord, och det var helt klart sällskapet som gjorde det.
tog en taxi hem för att jag frös för mycket för att gå. haha, sweet :}

idag är det inte många knop som kommer bli gjorda. men söndagar är ju ändå en vilodag. tänkte i alla fall försöka ta mig willys om en stund, är så fruktansvärt äckligt sugen på cola, chips och dip. det vattnas i munnen jag bara tänker på det...
sen i eftermiddag blir det iväg och äta mat med mamma och pappa på lilla saigon, åååh vegitariska vårrullar, nomnom*

aa där har ni min söndag. och så slänger jag in någon film också så är dagen fullbordad, helt klart!


You know I'm coming for you tough, tough, tough.

idag är det exakt två månader kvar till jag blir helt och hållet vuxen, känns ju hyggligt. dock är jag som en sjuttio-åring i kroppen vad det verkar, men ung i sinnet (vissa gånger i alla fall) och det är huvudsaken. dags att kanske grow back down igen, för kan ju inte vara 44 år förtidspensionär. 

i alla fall. vaknade väl till liv för inte alltför länge sen. nu blir det till att hoppa in i duschen och göra iordning mat. ikväll blir det lite förtäring med ett skönt gäng och jag hörde även att det ryktades om utgång. sweet. mer än så var det inte jag ville dela med mig av. eller rättare sagt - jag hinner inte dela med mig av mer. puss :*


hush hush hush

jag gillar smärta. smärta är bra. den håller en levande.
och man måste veta att man lever ibland.


GLÄDJE

att gå på en hockeymatch live i arenan slår hockeytittandet från soffan med hästlängder. ikväll var ett exemplar på det. brynäs-modo. en sån glädje, en sån match! 5-3 och nu mår mitt brynäshjärta bra. jag kommer alltså med andra ord somna gott ikväll. sen att modoiterna är sådana dåliga förlorare gör saken bara ännu bättre. att modos spelare går på brynäs efter slutsignalen gått. jaa, jag finner helt enkelt inga ord för vilken glädje jag har i kroppen nu.

förutom glädjen av matchen och brynäs briljerande spel, så hade jag även en fin kvalitetstid med pappa. det är sällan bara han och jag gör något tillsammans, men idag var det en riktigt fin far-&dotter tid vi hade. så den här kvällens glädje har jag pappa att tacka för. en riktigt fin torsdag!

och på tal om annan glädje, så börjar jag nya jobbet på måndag. känns riktigt bra att göra något nytt, något annorlunda från det jag gjort det snart senaste året.

med en sån här glädjetorsdag tackar jag för mig och säger godnatt. imorgon vankas det jobb för min del.


Revenge and a kiss, 'cause baby I'm a snitch.

jaa, som sagt. var till sjukgymnasten med ryggen idag ..
.. och det var tydligen värre än vad jag trodde. jag fick order om att inte anstränga mig alltför mycket nu de här dagarna - helst ska jag inte röra mig så mycket, jag får ta lättare/kortare promenader. klappmongo. så känner jag mig. det var en hel del fel med mina kotor längst ner av ryggraden, de hade liksom blivit ihoptryckta på något vänster. han klämde och kände i alla fall bra nog för mycket på ryggen i alla fall, och till slut beslöt han för att göra ett ultraljud på svanken. när jag gick därifrån ville jag bara kräkas för att det gjorde så äckligt jävla ont. smärta*

gick och handlade lite grann efter, var tvungen att köpa hem både bröd och smör och lite annat smått och gott. tog mig hemåt (sakta men säkert) och tröck i mig lite grann att käka innan jag satte mig på cykeln till järvsta. och notera också att jag hade fått order om att inte rida på ett tag heller, men vad gör jag då? jo, jag hoppar upp på kusen och tänkte ta det lite lugnt, men tydligen ville han köra på lite rodeo med mig idag, så nu har jag ondare än någonsin.. är huvudet dumt får kroppen lida, jaa jag vet.. 

har inte gjort många knop sen jag kom hem. lagat mat och legat i soffan i princip. hade ju planerat att städa idag, men jag orkar verkligen inte idag heller, så tar det imorgon istället när jag inte har något annat inbokat. jag gjorde ren spisen istället för den var så äcklig, så tar tag i storstädningen imorgon istället. 

annars imorgon ska jag på hockey med papsen; brynäs-modo. jodå satt-e! vi har haft riktiga far-&dotterdagar nu. igår åkte han och jag och kollade på brorsans match, och imorgon blir det läkerolen. bara hockey som gäller för oss, men what the heck, det är ju fint det med! nånting vi har gemensamt, att vi båda vill kolla på hockey i tystnad. haha, ja eller. vi sitter inte och diskuterar ditten och datten om vad de gör fel och vad de gör rätt, utan vi bara kollar och njuter av en förhoppningsvis bra match. det brukar alltid bli bra matcher när de spelar mot modo, därför jag så gärna vill gå. så det ska bli trevligt. 

näe. nu är det dags för mig att kila. tänkte ta lite kvällsfika redan nu och läsa några fler kapitel ur zlatans bok. snart klar, inte alls långt kvar. sen ska jag börja läsa bibeln. HAHA :} det är nånting jag bara måste göra innan jag dör, så det är lika bra att ta det nu med en gång så slipper jag sen. lövtunnna blad, kommer tröttna?? aa förmodligen. får väl se om man blir nå klokare efter man läst den. 


Cut me out just right.

jahaja. Då ska man alltså ta och kila iväg till sjukgymnasten nu då. lite spänd ändå faktiskt. kommer inte få någon behandling idag utan vi ska nog bara gå igenom hur länge jag haft ont, vart jag har ont, hur ont det gör, så ska han väl säkert klämma och känna också och därefter besluta hur vi ska gå tillväga så får jag en annan tid inbokat sen igen. vi får väl se hur det går.

blir hem och städa upp här hemma innan jag tar mig till järvsta idag igen. städade ju aldrig igår så måste verkligen göra det idag eftersom det ser ut som ett helvete..

aa, var bara det. kanske skriver mer ikväll. kanske inte. man vet aldrig med mig


It feels good to hold the knife.

ni vet när man kommer till en punkt i livet där man inser att man precis avklarat
ett kapitel ur sitt liv och bara kan ta emot det nya med öppna armar?
jag önskar att jag kunde komma till den punkten.
jag önskar att jag redan hade börjat på det nya kapitlet, kanske till och med avslutat ännu ett.
egentligen skulle jag kunna vara där.
jag hade kunnat varit där för länge sen.
men jag är för rädd för att börja det nya, läsa ut det här kapitlet, som hållt mig fast för länge nu.
jag hoppas för mycket.
jag tror för mycket.
jag fantiserar alltför mycket om hur det skulle kunna vara.

jag ljuger för ingen annan än mig själv, ständigt, varje dag.
oavsett att både hjärtat, magen och en del av huvudet säger att jag bara ska ta tag i det nya,
så är jag ändå kvar på det gamla.
kanske har det ändrats nu?
kanske inte?
om några dagar, precis när jag är påväg att ta steget in i det nya kapitlet kommer det gamla dyka upp.
det är så det är.
och jag tillåter det.
det är svårt att bryta den gamla tryggheten bara sådär, när man vet att man trivs.
jag vet hur allting ligger till, och jag tillåter det.
jag tillåter mig själv att vara andrahandsvalet, kanske till och med tredje eller fjärde.
jag är inte den slags personen, jag har inte den personligheten.
vad har hänt??
jag började tro för tidigt att det skulle kunna vara något bra, något bra för mig.
sen dess sitter det som sten i huvudet på mig.
jag vågar inte ta steget ifall det skulle kunna bli så bra som jag hoppas.
jag skulle behöva en rejäl knuff i ryggen över tröskeln, någon som kan hjälpa mig in i det nya.
öppna upp boken och skriva ett nytt kaptiel ur min livsbok.
det är jag som är huvudpersonen i min film, det är jag som skriver raderna.
det är jag som måste våga. 

varför gör jag det bara inte??









Tossed my emotions so here's the commotion.

har hunnit med mycket idag, och mer blir det! gick upp i tid så jag hann njuta av mitt älskade morgonte, sen vandrade jag iväg till komvux till 10 där jag skulle träffa studievägledaren. det som var synd var att hon inte hade riktig koll på det jag vill gå, men jag fick en lite klarare bild av utbildningen i alla fall. ska anmäla mig till högskoleprovet imorgon, provdagen är i mars, swee-t.
gick i alla fall och hälsade på mina gamla lärare efter mötet, kände att det var oförskämt att inte göra det eftersom jag ändå var i samma byggnad.

efter jag var klar där tog jag min lilla stjärt bort hälsocentralen här på södertull och skrev in mig här istället för i strömsbro. skulle behövt bokat en tid med en läkare också, men de tyckte inte att mina andnöd som jag får dag ut och dag in var tillräckligt akuta, så jag får vänta ända till mars innan jag KANSKE, kanske får ny medicin. great! så vi får väl hoppas att halsen håller sig i sin normala storlek till dess då ...

har precis kommit hem efter ett pass med allram. trimmade en timme på banan idag. först till en början skulle han testa mig och höll på som en idiot, sen till slut när han insåg att det inte var värt mödan så skärpte han till sig och gick jättefint. hittade några fler knappar idag så snart så! gjorde klart allting för kvällen och pratade med lillan så hon tar in honom så behöver inte jag åka dit en gång till ikväll..

ska ta och laga lite mat nu. blir lite rester idag eftersom det blev så fruktansvärt mycket biffar kvar sen i söndags, så det blir det med potatis och bea. nomnom* ska ta och städa lite här hemma också. behövs ganska rejält kan jag säga. och så ska jag även ta mig an berget av disk. wihoooo! vilken tisdag ;} får se om jag åker och kollar på storebrors hockeymatch i testebo eller om jag faktiskt struntar i det. vi får väl se, beror på hur mycket jag fryser.


Welcome to the fun house.

har inte riktigt känt mig helt 100 idag. svimfärdig och febrig hela dagen, varm fast kall i kroppen liksom. och som grädde på moset fick jag en lustig men läskig allergichock imorse. det stack i läpparna och helt plötsligt såg det ut som jag gjort en läppförstoring och jag fick svårt att andas. rolig start på veckan sådär..!

ligger hemma i soffan nu, har precis vaknat från en powernap. kände att jag verkligen behövde en. inte direkt piggare nu i efterhand i alla fall, men ska trycka i mig en eller två ipren så löser det väl sig lite grann.

hade tänkt träna idag, men jag struntar i det eftersom jag mår som jag mår. räcker med att jag ska trimma allram på banan imorgon och försöka hitta ännu fler knappar. dumt att ta ut sig för mycket, viktigare att bli bra så jag kan jobba.

imorgon ska jag ju som sagt på möte med en studievägledare och prata lite utbildning. jag hoppas verkligen att det går att fixa så att jag kan börja plugga matteB och naturkunskapB nu med en gång, det skulle göra mig så jävla lycklig. för då skulle jag kunna söka in till höst redan istället för att vänta till nästa vår. så ska jag anmäla mig till att göra högskoleprovet också eftersom de går 60% på betygen från gymnasiet och 40% av högskoleprovet, så det är väl lika bra att göra det för att vara på den säkra sidan. ååh, jag är så förväntansfull! 💚
men i alla fall. efter mötet måste jag gå till hälsocentralen här på södertull och byta så jag är skriven här och därefter boka tid med en läkare så jag får ny och mer medicin mot min allergi. har blivit alldeles för många allergichocker nu på alldeles för kort tid, och medicinen jag har nu hjälper inte längre eftersom det blivit värre med tiden.

OCH apropå ingenting, som gjorde hela den här helvetesmåndagen sååååå mycket bättre; jag får trots allt lön från call-up, känns skapligt! trodde inte att jag skulle få det med tanke på hur jag slutade där (jag har fortfarande migrän) haha! men skönt som fan i alla fall att jag får pengar därifrån. slipper jag leva på knäckemacka och vatten resten av månaden.

var bara det jag ville säga. apropå allt liksom. ha en fortsatt trevlig måndag för er som haft en trevlig dag. jag däremot ska gräva ner mig totalt i soffan och filten och kika film. :*

här har ena sidan av läppen svält upp, och ni kan ju tänka er hur jag såg ut när både sida var sådär ...


Are you scared? Don't you run now.

vilken dag det här har varit då. varit full fart sen jag klev upp imorse. städade och diskade innan jag tog en härlig promenad hem till hanna och rasmus för att hämta mina grejer. väl hemma igen böt jag snabbt om och cyklade till affären och köpte lite grejer till maten - hemmagjorda biffar med pasta och tomat-&basilika sås nomnom*

har precis tagit mig en varm lång dusch. la hårinpackning i håret och nu sitter jag med ansiktsmask. ibland är det helt okej och jag är värd att ta hand om bara mig själv och ingen annan. därför kör jag på ett litet hemmaspa sådär på söndagskvällen och kollar på mamma mia som går på trean och dricker vatten, som snart övergår till te. 

har precis bokat en tid på gävle rehab så ska gå till en sjukgymnast på onsdag och kolla upp min rygg. kanske dags att göra det snart kan jag tycka eftersom jag haft problem i över 6månader. den låser och har sig i svanken, och jag vill i princip bara dö så fort det händer. sen har jag ju ont varje dag också ändå utan att den låser sig. så vi får se vad för behandling det blir. 

imorgon vankas det jobb för min del, sen på tisdag ska jag ju iväg och prata med en studievägledare och på onsdag ska jag dit ↑ och så får vi se om det blir nå jobb för min del på torsdag och fredag, hoppas! 

janäe, ska ta och tvätta bort masken jag har i fejset nu. den har torkat alldeles på tok för mycket att jag knappt kan röra ansiktet. ha en fortsatt trevlig söndag allesammans! :*


Fuck life.

jaa, var ju ut igår. var på interpool med ett gäng. och till en början var väl allt frid och fröjd och vi hade trevligt. men ju mer timmarna gick och ju fullare folket blev så blev det självklart skit. jag ska sluta gå ut tror jag, hamnar bara bråk varenda gång .. jösses! men överlag var ju kvällen fin i alla fall.

vaknade klockan 9 imorse typ och var hur pigg som helst, inge bakfull alls. hur skönt?! i och för sig drack jag inte så mycket för att bli det heller, men skönt i alla fall. michelle ringde mig och gav mig ett gott skratt såhär på förmiddagen :D haha, skön du är Babel!

blir till att städa upp här hemma lite grann idag - det är ju trots allt städsöndag. dammsuga, diska, torka golv, städa badrum. känns faktiskt bra att ha åtminstone en dag bestämd i veckan då jag städar så jag håller det rent och fint. annars är det lätt att det ser ut som en svinstia i slutändan.

ska ta en promenad över till öster sen också, hämta min väska som jag lämnade där igår. så tänkte att jag kunde köra lite uppvärmning för träningen genom att ta en pw dit och tillbaka.

nu ska jag ta och göra mig lite lunch så jag får lite mat i magen. måste ju klara mig fram till middagen :} hehe.


I'm coming for you tough.

lite lagom lätt huvudvärk sådär efter en natt utan sömn. tror jag somnade runt halv4 imorse när de äntligen höll käften och gick härifrån.

har varit ute och ridit lite mer än en timme idag med lee, gick ju bra, fick känna på några rejäla bocksprång innan det blev lugnt och sansat och jag hade kontrollen helt och hållet. men som de flesta av er redan vet så tycker jag bara att sånt där är roligt, lite farligt ska det vara, blir man ju bara taggad av. men nu har jag i alla fall satans ont i svanken eftersom det blev några studsar, i otakt mellan han och mig. men måste ju då säga att min kropp är förfrusen efter tre timmar ute i kylan.

sitter nerkrupen i min one-piece och filt just nu, försöker få upp värmen i kroppen igen, går väl sådär. mamma kommer väl om en stund och plockar upp mig. ska ut till de en sväng och kolla på Skellefteå-Brynäs, hoppas de levererar mer idag än vad de gjorde mot frölunda sist. ikväll blir det ett eller fem glas vin med hanna, är det planerat i alla fall, så får vi väl se vad mer för slags äventyr det blir. men det blir väl kanske lugnt, kanske inte. haha :}

näe, nu ska jag slänga ihop lite lunch. och trycka i mig både en och två Ipren mot skallebanket. ha en fortsätt trevlig lördag allesammans :*


folk -.-

just nu är det väldigt höga skottpengar på min granne och hans äckel-fjortis-brudar en trappa ner!!!

känner mig snäppet hatisk just nu. vidriga människor. dra ut på krogen förfan och gör någon nytta istället för att vara här och vara så jävla "full" som ni påstår.

skflcöråsöalfkciebfkfng FU!!!


+/-

+ FREDAG!!!
- minusgraderna
+ jobb
+ myskväll i soffan
+ träningspasset
+ träningsvärken
- betalat räkningar
- saknaden


Everybody knows that I'm coming for you tough.

äntligen är det fredag, dagen vi alla längtar efter. hur skönt? jobbade på idag, var på ett och samma ställe hela dagen och storstädade och skurade golv, nånting jag finner som något oerhört tråkigt + att jag får panik av det och vill inget annat än att åka hem och städa. dock orkar jag inte städa idag så spar det till söndag då jag har min regelbundna städdag. 

har precis ätit, det blev hamburgertallrik idag och nu är jag proppmätt. paltkoma 2000 vill jag lugnt säga. ska ta och betala lite räkningar nu så jag blir av med dem. sen ska jag träna, måste bara smälta maten så jag inte får nå håll mitt upp i allting. idag har jag haft nå grym träningsvärk i vaderna. det har speciellt märkts om jag suttit lite längre än fem minuter och sen rest mig för att gå då benen inte alls hängt med. asskönt! 

vi får väl se vad som händer och fötter ikväll. har väl egentligen ingenting speciellt inplanerat, ganska så skönt det med ändå. känner mig liksom helt mörbultad efter en veckas arbete och tidiga morgnar. så vi får väl se vart världen tar mig idag.. 

ungefär där vill jag vara igen!!

Everybody knows.

har jobbat och slitit idag, eller ja. kanske inte slitit men jobbat i alla fall. var inte alls roligt att gå upp imorse med tanke på hur mysigt det var i sängen. men jag har ju så pass bra karaktär att jag inte bara kan strunta i det + att pengarna behövs vill jag lova! 

snart är det helg, vilket jag ser som en finfin sak. känns underbart, få sova ut ordentligt utan att behöva kliva upp halv6. och imorgon ska jag nog eventuellt köpa gymkort också, eller om jag väntar med det till på måndag. vi får se. har ju börjat köra ett program här hemma nu så länge som jag berättade om förr i ett annat inlägg. 50minuter varje gång, 50 övningar. visst, det kanske inte låter så mycket eller att man ens skulle märka av det, men eftersom det är intensiv träning så tar det otroligt bra. haft träningsvärk idag så in i helvete och efter dagens pass kan jag knappt gå riktigt utan att det stramar ordentligt i vaderna, låren och rumpan. 

sitter för stunden och kikar på teve - once upon a time. faktiskt en helt okej serie ändå måste jag säga. en blandning av nutid/fantasy/sciencefiction. ska ta och hoppa in i duschen när det här slutar, sen ska jag nog krypa ner i sängen och sova mig lite grann. känner att det behövs en torsdag som denna. 

längtar till på tisdag nästa vecka då jag har tid bokad med en studievädledare så vi kan prata om hur jag ska gå tillväga med utbildningen, vad som krävs av mig och allt det där. aspepp på att börja plugga nununu! för nu har jag verkligen kommit på vad jag vill bli när jag blir stor.


saknar den här dagen - golum! ♥

+/-

- uppvaknandet med jordens migrän
+ chansen att sova lite längre
+ slapp dag i soffan
- ingen ork till att laga mat vilket resulterade i att en smoothie blev min middag
+ träningen
+ uteritten på en timme
- kylan
- tröttheten
+ te!
- insåg precis att det är långt till helgen
+ sängen ser så skön och inbjudande ut så jag tar och kryper ner på en gång
+ zlatans bok
- har snart läst ut den boken, och har slagit vad om att läsa Bibeln, så den kommer ta upp min tid sen.
+ 118800 tyckte jag var lik alessandra ambrosio, vilket gjorde min dag!!


And we'll run for our lives.

skulle ju ha jobbat idag, men vaknade upp imorse med jordens migrän att jag var tvungen att ringa och "sjukskriva" mig. hualigen*

sov i ett par timmar extra innan jag klev upp. mamsen och papsen var snäll och kom hit med vaniljyoghurt och cola till mig, när jag mår som en påse nötter. men imorgon blir det i alla fall jobb. oavsett vad huvudet säger. måste ju liksom ha in pengarna, och då gäller det att jobba så mycket som möjligt. 

sitter nergrävd i soffan nu. ska alldeles strax göra iordning en smoothie (banan/äpple) - vilket får bli min middag idag eftersom jag inte kan tugga utan att det känns som att huvudet ska sprängas. jävla migränhelvete! ska åkaoch rida pållen igen kl6, så det blir till att tugga ipren till dess så jag orkar med passet. blir väl där en timme kan jag tänka mig. 

håret blev i alla fall asbra igår. nu är det mer en blodröd färg, för helt ärlig. vattnet såg ut som blod när jag sköljde ur färgen, precis som att jag blödde i skallen, coolt!

sitter för stunden och laddar hem lite musik till telefonen så jag har bra musik att tagga till när jag tränar. awesome. så laddade jag även hem en massa appar idag med en massa träningsövningar som jag kan göra hemma. så jävla pepp nu på att komma igång. vägde mig igår på jobbet, hade gått ner ytterligare, så nu ligger jag på 55kg. dock är det inte samma muskelmassa som jag en gång hade, så det är det jag ska rätta till. vikten är jag nöjd med. där kan jag stanna, men det ska vara fast också. inte daller, det är aldrig snyggt. som tur är har jag i alla fall lite grann att ta av fortfarande, så kör jag på de här övningarna nu varje dag, samt börjar gymma ordentligt kommer jag nog vara i form igen ganska så snart. jag har ju faktiskt den självdisciplinen att träna, oavsett om det är hemifrån eller på gym eller både och. för nu jävlar! börjat tänka mer på vad jag äter också. många framsteg från min sida nu. aspepp!*

näe, dags att ta tag i livet och göra iordning dagens måltid. nomnom* kommer antagligen slockna bra nog tidigt ikväll, så antar att vi kanske hörs imorgon eller någon annan dag som passar. 




Louder, louder.

vaknade upp imorse, först kl6 och kunde verkligen inte somna om så jag höll mig vaken ifall de skulle ringa in mig på jobb. men eftersom det inte var någon som ringde mellan 6-7 så bestämde jag mig för att slockna till igen trots allt. hade ställt kl på 9 för att jag skulle upp och träna då hade jag tänkt. såg då att jag hade 11 (ELVA!!!) missade samtal på telefonen. ringde upp ena chefen och vips skulle jag vara på brandstationen idag också. så kilade dit så snabbt jag kunde. 

satt inte ens 2 sekunder idag, utan jag jobbade på för att hinna få undan allting i tid. slutade runt kvart-över-tre. traskade hemåt och tog en powernap på en halvtimme innan jag gick iväg till affären och köpte hem lite mer mjölk och ägg och sånt. köpte även med mig två färgburkar hem, en rödare nyans då min vanliga inte fanns. så har precis sköljt ur färgen och sitter med efterbehandlingen i nu, spännande!

ska alldeles strax trycka i mig nånting att äta. blir lite rester idag eftersom jag har kvar sen i lördags, och jag fick ju en matlåda av mormor och morfar igår så jag har till lunch imorgon. fint det! 

annars idag är inte mycket som hänt/händer. blir chill i soffan till jag ska krypa ner i sängen och sova mig lite grann.

imorgon vankas det jobb på dagen, sen på kvällen ska jag iväg och rida pållen en gång till. kommer ju ha honom nästa vecka, så det skulle ju vara bra om jag hann rida en gång till medan ägaren fortfarande är hemma. han var ju helmysig så kunde verkligen inte tacka nej till det heller.

här är han, allram.
bilden har jag lånat från den HÄR sidan

I'll be right beside you dear.

skapligt duktig jag varit den här söndagen. har storstädat i hela lägenheten, skrubbat varenda liten vrå och dessutom sprungit fram och tillbaka till tvättstugan. tre maskiner hann jag slänga i så jag fick undan all tvätt. kände att det här var en perfekt dag för att verkligen få rent allting. stod och skrubbade rent duschen, gnuggat ren alla element (då de var äckligast av allt här hemma) och dammsugit/torkat alla golv, samt hängt ut mattan på luftning. 

nu ligger jag helt död i soffan, har precis käkat. dagens middag blev chickenbits - nudlar - och egengjord sweetcilisås. nomnom* ska alldeles strax ta tag i disken så jag får undan allting där också. 

har även hunnit med två besök idag, först kom mormor och morfar över på en fika. de hade köpt med wienerbröd (stavning?) och lite kaffe på det. dock var jag väl inte direkt bästa sällskapet med tanke på att jag sprang fram och tillbaka till tvättstugan under tiden. 
sen kom även edwina och jonna förbi. hjälpte till så gott jag kunde med jonnas studentklänning och så spelade vi även in några härliga dansvideos. haha, så fult!
och ja, apropå. jag har även hunnit med en god gärning idag. det kom ner en kille till tvättstugan idag som verkade helt lost om vilken som var hans bricka och hur han skulle boka tvättid (nyinflyttad), så hjälpte honom att få ordning på allting också med vilken bricka som var hans och förklarade även hur det fungerar där nere. jag är en sån snäll medmänniska!

ikväll blir det till att lägga sig i tid. känner riktigt hur ögonlockena faller ihop mer och mer hela tiden. imorgon tänkte jag sätta igång med träning och bättre mat. har köpt hem sånna där shakes som jag tänkte köra på om dagarna. inte byta ut alla måltider, men vissa tänkte jag i alla fall byta. typ en-två shakes om dagen. nu jävlar ska det börja hända grejer! 

tog även sista snusen idag. för nu har jag bestämt mig - jag SKA sluta snusa. tror faktiskt att det kommer bli lättare att sluta den här gången. för sist i somras när jag skulle sluta bodde jag hemma, och eftersom pappa också snusar fanns det alltid snus hemma - vilket gjorde att jag kunde gå och ta varenda dag ändå. men nu, när jag bor själv och måste lägga ut allting själv på snus och inte har hemma, så kommer det förmodligen bli lite lättare. blir väl till att tugga en hel del tuggummi nu i början, bara för att ha något att göra. men jag har bestämt mig nu i alla fall. jag ska börja leva mer hälsosamt, med start imorgon. då jävlar! 

och i-och-med 3årsdagen i fredags har jag nu verkligen kommit fram till vad jag vill bli när jag blir stor. det här ska jag verkligen göra. pratade med en på stationen om det också, och han tyckte verkligen att jag skulle köra på det. så nu har jag skickat iväg mail till en studievägledare för att prata om vad som behövs osv. hoppas, hoppas, hoppas! 

näe, nu ska jag ta mig an disken innan jag kryper ner i soffan igen. sen blir det bums i säng. :*

Syskonkärleken ligger på topp, än idag!


13de januari 2009.

idag är det alltså tre år sen, sen olyckan. tre år har gått sen jag var påväg hem från skolan och innan jag visste ordet av det låg jag på sjukhuset med slangar och blodiga sår efter att de stuckit sönder mig för att ta blodprover. tre år sen jag blev sängliggandes i fyra veckor. tre år sen läkarna inte visste hur det skulle gå för mig.



klockan var runt 17.45 när jag skulle cykla hem från bussen. jag hade tagit med mig lite tyger hem som jag skulle riva så jag kunde använda dem till att väva mattan vi skulle börja med. först satte jag påsen på pakethållaren men ändrade mig då jag trodde att den skulle ramla av, och hängde den på bockstyret. jag började cykla hemåt, jag hann komma ungefär 200meter och hade precis fått upp farten när det bara tog tvärstop och jag flög in i styret innan jag ramlade ihop på backen. det kom folk springades fram till mig som sett det hela och hjälpte mig. bilar stannade. vi alla trodde att jag bara hade tappat andan, ända till jag började känna blodsmak i munnen och huvudet med alldeles tungt. en av våra grannar skjutsade hem mig och bar in mig till hallen, där jag bara föll ihop igen. pappa tog över och hjälpte mig in till sängen. självklart trodde vi fortfarande att jag bara tappat luften och var i chock. jag berättade för mamma och pappa att jag hade ont i magen, och vi drog upp tröjan och kollade - den var i princip kolsvart, och det var då vi verkligen insåg att vi var tvungen att göra något. mamma ringde till rådgivningen och vi fick en akuttid hos en läkare på södertull. direkt när läkaren såg hur jag såg ut skrev han en remiss upp till akuten, han trodde att jag spräckt mjälten...

väl uppe på akuten fick jag göra alla möjliga prover, bl.a. blodprover och de gjorde även en röntgen. jag ville inget annat än att åka hem och sova då. först sa läkarna att jag skulle stanna över natten bara för observation, men en natt blev till en fyra veckors mardröm. jag blev bara sämre och sämre, och det gjorde bara ondare och ondare. när röntgenbilderna kom visades det sig att svansen på bukspottskörteln var av samt en spricka i den, en spricka i ena njuren och den andra hade fått ett rejält "blåmärke" och ryggkotspelaren var av. det var alltså inte mjälten som den första läkaren trodde. eftersom läkarna här i gävle inte var vana med ett sånt här fall, lät de mig äta och dricka om jag ville + dropp. under veckan jag låg på sjukhuset här i gävle blev jag bara sämre för varje dag. jag kunde inte röra mig utan att jag skrek av smärta. jag fick göra ett antal skiktröntgen för att kunna hålla koll på utvecklingen. de tvingade mig att hålla upp armarna medan jag låg där på båren. pappa var med mig under den här tiden, och han säger att det var det jobbigaste som hänt honom, att se mig ligga där, fastspänd på en bår, skrikandes och gråtandes av all smärta - bara för att de ville att jag skulle hålla upp mina armar. jag fick en morfindosa så jag kunde ta morfin när jag behövde det, låg nere på intensiven vid det tillfället. dagarna gick och vi alla undrade varför jag aldrig blev bättre när jag fick vård dygnena runt. tisdagen efter kom min läkare in på mitt rum och berättade att de hade beslutat att skicka ner mig till uppsala sjukhus, där det fanns specialister inom det här området.

direkt när jag kom ner till uppsala fick jag tre huvudläkare över mig. det hade varit länge sedan de hade ett sådant här illa fall. och de visste inte riktigt om jag skulle klara mig eller ej. väl i uppsala sattes jag på en gång i fasta och fick endast dropp och morfin. dagen efter ankomsten ner dit berättade de för mig att jag skulle få ett dränage i magen, för att få bort all vätska som bildats i och med att bukspottskörteln var sprucken. jag började må lite bättre när vätskan började försvinna, men jag vred och vände mig ändå av smärta. jag hade sönderstuckna armar av alla nålar. till slut var mina armar så trasiga att det inte fanns några hela kärl kvar, utan droppet hamnade utanför blodkärlen och mina armar svällde upp och gjorde oerhört ont. då blev det bestämt att jag skulle ner på operation för att göra ett ingrepp och få som en slang ner i en ådra på halsen, en platta syddes fast på utsidan för att hålla allting på plats. efter att ingreppet var klart, glömde sköterskan koppla på droppet igen, men morfinet kopplades på, och på natten hade jag så ont att jag tröck på knappen för att få morfin så jag kunde somna. och eftersom droppet aldrig kopplades på fick jag morfinet rätt ut i blodet utan att det blandades med något. det här fick mig att hallucinera och jag sov ingenting den natten.

i och med att dagarna gick på uppsala blev jag bättre i magen och läkarna kunde se att bukspottskörteln höll på att gå ihop av sig själv, för först var det prat om en operation och sy fast svansen eller ta bort den, men när de kunde se att det började gå ihop av sig själv avslogs operationen. men jag blev ändå inte bättre även fast det inte gjorde lika ont i magen. läkarna tog olika blodprover och såg då att mina levervärden hade gått ner mycket. detta berodde på syran från bukspottskörteln som frätt sönder på levern och jag hade även fått ätit mycket smärtlindrade tabletter som inte heller var bra för levern. en operation togs upp igen. men denna gång var det en transplantation av levern ifall jag skulle få skrumplever av all syra. det var ett riktigt bakslag för mig vid det här laget. precis när jag började må bättre och hade fått äta första gången på två veckor, blev levern dålig. detta var i samma veva som de tänkte låta mig åka hem till gävle igen, men med tanke på leverns tillstånd blev jag kvar ytterligare några dagar. det togs tester var och varannan dag för att hålla allt under kontroll. till slut, den 29de januari kom en av läkarna in på mitt rum och berättade att jag skulle få åka hem igen då mina värden gått upp lite grann.

pappa mötte upp mig och mamma på gävle sjukhus, vi skulle träffa en läkare där som skulle bestämma om jag skulle bli inlagd där eller om jag skulle få permission och åka hem över natten. vi väntade i fyra timmar på den läkaren, kände mer och mer för varje sekund att jag aldrig skulle få komma hem. till slut ledsnade pappa och sa till några sjuksköterskor att han inte tänkte sitta och vänta längre utan han tog med mig hem. hem, till min säng, utan slangar och dropp. det var den mest underbara natten jag varit med om. doften av hemmet och lugnet över att äntligen vara hemma igen.

de kommande två veckorna var jag på sjukhuset varje dag - flera timmar åt gången för att kontrollera allting. kontrollera så att allting gick åt rätt håll och blev bättre och inte utvecklades till något skadligt igen. hela 2009 var sjukhuset som mitt andra hem. jag var där jämt och ständigt och tog olika blodprover och gjorde röntgen. hela 2009 gick åt till att kolla så jag var okej eller om jag kanske skulle bli tvungen att bli inlagd igen. det var en ständig oro i kroppen. men jag blev bättre, för varje dag som gick. nu idag har jag inga bestående men av händelsen.



det här var en fruktansvärt jobbig tid, för mig och alla mina nära och kära. man kan inte riktigt tänka sig in i situationen att man kanske inte har chansen att klara sig, förrän man upplevt det. jag minns hela den här händelsen precis som att det vore igår, men ändå känns det väldigt luddigt och långt borta. jag gick ner alldeles för mycket i vikt, jag såg ut som ett skelett bokstavligen talat. 

anledningen till varför jag berättar det här, det är för att det är just tre år sedan. och för att folk tar dagligen andra för givet. ta aldrig någon för givet, en dag kan den personen vara borta för gott. 

jag vill också tacka alla de som ställde upp under här tiden. 
mamma - som var med mig varenda dag på sjukhuset, både i gävle & uppsala
pappa - som tappert höll i allting här hemma när jag och mamma åkte ner
angelica - som tålmodigt tog hand om donna under den här tiden
och självklart är det så många fler som ställde upp för mig under den här tiden, och jag vill bara tacka. hade nog inte klarat av det utan allt stöd jag fick, från alla möjliga håll. 


där har ni min historia i alla fall.
min historia om gränsen mellan liv och död.

As if you have a choice, even if you cannot hear my voice.

måste bara börja med att tacka hanna för designen på bloggen. efter många om och men är den nu klar ;}

den här dagen har inte alls börjat bra för mig. vaknade innan klockan ringde(?!) sängen var så ohyggligt, oförskämt skön att jag verkligen inte ville gå upp, och när jag väl tog mig ur den skrek den riktigt efter mig, och mjölken hade blivit gammal så jag fick heller inte dricka mitt älskade morgonte. this morning sucks!!!

jag är så fruktansvärt trött idag att jag inte ens vill jobba. jag vill verkligen inte vara här idag. och då är det något fel när JAG inte vill vara på brandstationen, med tanke på att jag trivs som fisken i vattnet här. men jag är alldeles för trött..

visst, vem är jag att klaga egentligen när det finns de stackare som har det mycket värre än mig varje dag. men ändå. dagarna blir förstörda för mig när jag inte får dricka te på morgonen. ett bevis på att jag behöver det mer än nånting annat just då.

helst av allt skulle jag vilja krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. men riktigt så ser inte min dag ut. nej, blir väl kvar här till en 2tiden i alla fall (egentligen till kvart i tre, men jag råkade göra för lite mat igår så har ingen lunch med mig), sen när jag kommer hem måste jag till affären och handla ägg och mjölk så jag kan äta något idag - pannkakor. och efter det måste jag ställa mig och steka dessa pannkakor och äta innan jag ens kan börja fundera på att lägga mig...

problem, problem, problem.
och till råga på allt så spelar Brynäs borta mot Luleå idag, och jag kommer förmodligen inte få se matchen om jag nu inte köper den. men vet inte om jag har sån stor lust att lägga ner pengar på det eftersom streamningen var kass sist.

näe, nu ska jag sluta vara en klagokärring och börja jobba igen. ska städa damernas omklädningsrum nu, tänkte gnugga och skrubba ungefär lika som jag gjorde i herrarnas igår. då får jag tiden att gå, sen har jag bara luckorna, fem kontor och lunchrummet kvar innan jag får gå hem.

wooop wooop!


Light up, light up.

jaa, som jag skrev tidigare så har jag gnuggat och skrubbat ren gossarnas dusch idag på jobbet, det tog mig två och en halvtimme. kaklet som egentligen ska vara vitt, var brun/svart innan jag började. när jag spolade av golvet lossnade det stora svarta sjok av någon slags gegga. trodde jag skulle kräkas flera gånger om. tydligen hade inte duschen blivit rengjord på jag vet inte hur länge, och eftersom det är mest karlar på det där stället hade de inte riktigt sett hur det såg ut. och som jag är kan jag inte bara se genom fingrarna och strunta i det. nej, jag är en sån där person som måste ta bort det om jag ser något. och oavsett om de inte ser skillnaden (vilket de inte gjorde!!) så kan i alla fall jag må bra över att jag fick det rent. :}

var ut till järvsta och provred hästen jag pratade om, en fjording var det. inte en nordsvensk som pappa sa, haha noll koll. men han var i alla fall supermysig, fick ligga på ordentligt med benen, så jag kommer antagligen ha jordens träningsvärk imorgon. ska ut någon mer dag och se om jag hittar knapparna.

ligger i soffan nu, helt död och orkar verkligen inte röra mig ur fläcken. ska väl ta och försöka duscha snart, sen ska jag bannemej sova. är så fruktansvärt trött och behöver all sömn jag kan skrapa ihop. läsa några fler kapitel ur zlatans bok bara.

var nog bara det jag ville få ur mig idag. ganska ointressant. på fredag ska jag berätta en fin historia för er. de flesta av er vet redan om det, andra inte.

dagens middag; fläskfilé m. vitlöksost och pommes!


+/-

+ egentligen veckans plus, jobb på brandstationen!
- ont i fötterna
+/- gnuggat ren duschen på jobbet i 2 och en halvtimme utan att någon såg skillnaden från brun/svart kakel till vitt kakel. men jag mår bra i alla fall för att jag fick det rent.
+ ska åka och prova unghästen strax
- trött som ett as
- orkar egentligen inte laga mat, men jag måste
+ dagens middag; fläskfilé m. vitlöksost i och pommes!


Anyway from here.

trött som ett as nu efter en dag på brandstationen. jag gillar att vara tillbaka där, känns som att man hör hemma mer där än på alla andra ställen jag varit på sen jag slutade. tyvärr är det ju bara under en väldigt kort period - denna vecka ut, trist om jag får säga det själv, dock inte så mycket att göra åt saken ..

ska alldeles strax ta mig till affären och handla lite grann. har ju helt slut på bröd, och jag måste ju ha frukost till imorgon? + att de hade billig lax den här veckan, så dagens middag blir alltså lax, potatismos och hollandiesås, nomnom*

ikväll blir det hockeymys i soffan. Brynäs-Djurgården står på schemat. hoppas de skrapar hem en vinst, vilket i sånna fall skulle ge de ledningen, dock med en mer match spelad. men i sånna fall får man njuta av ledningen en stund i alla fall. funderar på att göra en tidig kväller ikväll så jag slipper vara så oförskämt trött imorgon.

näe, nu är det dags att kila så jag hinner med det jag ska. :*


But everytime I do, I know we'll make it anywhere.

måndag - och jag är slut som människa, redan?? herregud. har jobbat idag i alla fall, var inte hela dagen på stationen utan bara en liten stund då det var kaos i patrullerna imorse med allt folk borta, så jag fick ställa upp och åka lite bil innan. förhoppningsvis blir det några fler timmar där imorgon.

efter jobbet tog jag mig till coop hallen och hämtade ut mitt andra par skor, älsklingar! så himla fina, och så himla förjävla sköna!! lycklig tjej*

mamsen kom förbi på besök också, så käkade lite innan vi slog oss ner i soffan. hon åkte precis och nu insåg jag att jag skulle behöva städa lite grann. dammsuga och torka golv, och så ska jag även hinna med att duscha. hujedamig. kommer förmodligen somna ovaggad ikväll, förhoppningsvis.

var bara det jag ville säga. godkväll!


I can barely look at you.

kul att man kan sova när man ska upp och jobba imorgon. ligger helt klarvaken, har räknat så många får i hopp om att bli uttråkad och somna, men nejdå! hatar när man lyckas vända på dygnen. skithockeyvm! skyller allt på det när man var tvungen att hålla sig vaken och kolla, och sen sova ända in på eftermiddagen dagen efter.

därför gör jag nu ett tappert försök till att försöka äta nånting så jag kanske får lite paltkoma och somnar. en macka eller fyra typ. och funkar inte det så funderar jag fan på att dygna. ingen idé att försöka sova 2-3 timmar bara ... godnatt


You've been the only right thing in all I've done.

herrejesus vad effektiv jag varit idag. vaknade till liv runt 14.30 och satte genast igång. har hunnit byta gardiner, diskat, gått med sopor, boka tvättstuga, handlat, lagat mat och nu har jag precis ätit klart. nu ska jag ta och bädda rent i sängen innan jag hoppar in i duschen.

imorgon vankas det jobb för min del, så tänkte försöka lägga mig i tid idag. positiva är ju att jag börjar runt 8 i alla fall, ganska så skönt! näe, dags att diska grejerna jag använde till matlagningen. :*

idag blev det hemmagjord pyttipanna - potatis, köttbullar & bacon. det är det som är så skönt att bo själv, jag kan mixa och ha i det jag själv tycker är gott ^^.


Then we really have to go.


In the middle.

sådärja, har man stått ute och jobbat i kylan i tre timmar utan att röra alltför mycket på mig, men fick i alla fall träffa på mycket härligt (fulla) folk som skulle upp på matchen. fick även biljett men kände inte för att åka och ställa mig i en ishall efter köldskadorna jag fick på både fingrar, tår och näsan. tog mig hem istället och nu ligger jag nergrävd i soffan med filten över mig. börjar få tillbaka känseln och värmen i kroppen nu, så det både kliar och svider överallt nu. suck*

ska alldeles strax ta mig ut igen och gå till affären och köpa mat. men denna gång plockar jag fram den ordentliga vinterjackan, och mössan för den delen. blev så otroligt sugen på fläskfilé, pommes och bea! och eftersom jag inte har något av det hemma måste jag alltså gå till willys. yeeeeiy! sen kommer jag stanna i soffan resten av kvällen. kommer absolut inte röra mig. oavsett om det skulle börja brinna skulle jag ligga kvar. vill inte veta av mer kyla idag. 

bilden lånad från google.

Och jag har inga minnen från igår, eller hur jag tog mig hem.

haha, jodå. rubriken behöver ni inte alls ta på allvar. åkte först ut till mormor&morfar med mamma, hälsa på där ett tag. sen blev det hem igen och dra på sig masken och lite andra kläder innan jag begav mig mot öster. det råkade visst bli utgång för våran del igår, på goya dessutom!!! fruktansvärt lite folk, knappt nå folk som dansade ute vid stora baren, och ännu mindre inne i rosa rummet där vi befann oss. haha :} hade faktiskt skitroligt, lätt en av de bästa gångerna där i alla fall. dansade och hade oss, totalt ägde dansgolvet (inte så konstigt heller med tanke på den lilla folkmängden).

idag mår jag istället som jag förtjänar, med all rätt. ska alldeles strax ta och klä på mig lite varma kläder och bege mig iväg för att jobba. ska stå ute i några timmar och jobba åt stadsbussarna med min kära faster. ska befinna mig på kontoret 12.45.

annars idag är det inte många knop som kommer bli gjorda. kan ju egentligen inte röra mig alltför mycket. tänkte köpa med mig lite gott hem sen efter jobbet sen kommer jag plantera stjärten i soffan för resten av kvällen. så är det bara. tänkte försöka duscha också, men den här gången sittandes så jag inte drar på mig en andra bula i bakskallen. 

näe, nu måste jag ta och göra mig iordning så jag är klar att åka. :*


Vilken förjävla skitbra känsla man har i kroppen efter ett VM-guld!




bara jag som tycker att mika zibanejad förtjänar platsen på frimärket??

I'll sing it one last time for you.

måste bara börja med att tacka viasat för att de svarade på varför de haft störningar i tisdags, här på bloggen till och med!! bra gjort av dem ändå. 

den här dagen, har som alla andra dagar inte innehållit alltför mycket. gick upp vid 9tiden eftersom jag hade tvättstugan, låg i soffan halvt död under tiden jag väntade på att maskinerna skulle gå klart. när det var klart åkte jag till coop och hämtade ut ett par av mina skor jag klickade hem för ett tag sen, well hello handsome! dock var de lite stora, men eftersom det förmodligen inte finns några mindre kvar så behåller jag de här och får lägga i ett inlägg istället. får se när de andra kommer. 

åkte hem till mamma och pappa och käkade idag - lax, pressad potatis och hollandiesås. nomnom* kom typ precis hem, blev ju kvar där ett bra tag. jag fick äran att köra hem och prova mamsens nya bil, fruktansvärt skön att köra måste jag ju då säga. menmen. nu sitter jag här i alla fall, hemma i soffan och har precis betalat lite räkningar. fick ju tillbaka pengar för försäkringen på donna nu också, välbehövligt är bara förnamnet. 

funderar över om jag ska klicka hem ett par handskar eller om jag ska försöka ta mig ut till valbo imorgon. känns dock som en hopplös grej att jag ens kommer ta mig ut dit, så lättaste skulle det ju vara att klicka hem ett par. det är skinnhandskar från hööks, helt ohyggligt sköna så jag måste bara ha ett par. finare med skinnhandskar än vanliga stickade tummisar, enligt mig då.

från att hoppa till det ena från det tredje, så ska jag eventuellt börja rida en unghäst som jag kommer få ha i sissodär två veckor till att börja med - nå nordsvensktaktigt om jag inte miss minner mig helt och hållet. pappas jobbarkompis tjej har gjort illa ryggen nu och ska åka bort senare och behöver någon som kan rida den lilla (läs stora) kusen, så pappa la mig som förslag och gav henne mitt nummer. ska bli riktigt roligt faktiskt. unghäst, var ju ett tag sen man höll på med sånna, men det ska nog bli roligt. 

var bara det jag ville säga. nu ska jag ta och krypa ner i soffan till en film och sova mig lite grann. måste ju kunna hålla mig vaken under JVM-finalen som går av stapeln inatt. vågade ju inte sova nånting natten till idag då jag ramlade i duschen igår och slog i bakhuvudet bra nog skithårt i kranen (ifall jag nu skulle lyckats dragit på mig en hjärnskakning). nej, så klantig att jag bara ramlar är jag inte - benen bara vek sig på mig, precis som att det var någon som knäade mig i knävecken och jag ramlade ihop.så lite sömn just nu skulle faktiskt inte skada. och det är nog inte helt omöjligt heller att jag somnar på en gång.. 

det är de handskarna jag vill ha,
sååååååå sköna!

It makes it so hard not to cry.

första natten ensam sen jag lämnade bort prinsessan. har inte hunnit tagit in det än, men nu, nu när jag ligger här själv i sängen - med tavlan med mig och donna framför mig, då börjar jag inse. jag kommer aldrig mer får se eller träffa min livskamrat.

allting känns lite som åt helvete, ingen ordning på nånting, ingen ordning på mig. jag vet inte ens vad jag ville få sagt med det här. det är jobbigare än de flesta kanske tror att lämna bort något man älskar, ens kompis som bara försvinner. många av er förstår nog inte hur det egentligen känns, medan några av er andra förstår precis.

första natten alltså - med alldeles för många tankar och alldeles för lite trötta ögon. godnatt*


I'm the girl nextdoor.

även den här dagen verkar fortsätta i samma spår - alltså inte många knop som blir gjorda. sov lite länge idag också även fast det kändes som att jag knappt sovit en kvart?? gick i alla fall och bokade en tvättid och sen kom mamsen och hämtade upp mig. var tvungen att ta mig till Ö&B för att köpa lite schampoo-balsam-tvål, sånna där nödvändiga saker som man inte vill lägga ner pengar på, därför åker man dit eftersom det är billigt. 

men i alla fall, ska ta och slänga mig i duschen nu en snabbis innan jag planterar stjärten i soffan igen. tänkte ta mig igenom fjärde säsongen av Sons of Anarchy. tycker att det är dags nu med tanke på att jag gått och väntat sen i maj typ när jag kollade klart på de första tre och den fjärde inte kom ut förrän i september. så nu är det dags att ta tag i det igen och drömma mig in i världen med jax - min man! åh herrejesus. 

apropå ingenting. skönt att sverige gick till final igår, dock med nöd och näppe, men de är där i alla fall - mot ryssland. så de har ju i alla fall ett silver klart men självklart hoppas vi på guld. blev något irriterad igår när både trean, viasat och eurosport började krångla. tur att radion aldrig sviker, synd bara att man missade andra målet innan förlängningen. men nu har de en jvm-final att leva upp till, och jag hoppas då att de leverar den matchen, för jag menar - ett guld sitter aldrig fel! 

näe, nu ropar duschen efter mig. sen kommer jag ligga här resten av dagen. sweet! 


In time.

hade ett missat samtal från min gruppledare idag när jag vaknade, så ringde upp och kollade vad hon ville - och nästa vecka var det tänkt att jag skulle vara på teknikparken eftersom ordinarie är sjukskriven, men tydligen ska jag få vara på räddningstjänsten igen. haha, känns lite konstigt ändå eftersom det var ju tre månader sen sist nu. men det kommer bli bra. tillbaka till gossarna i alla fall en vecka. 

råkade sova till 2 idag, eller ja. jag sov väl inte direkt, men låg kvar i sängen till dess i alla fall. jag är ju en sån där person som vägrar gå upp först, därför ligger jag kvar och bara är istället. ganska skönt det med faktiskt. men nu är jag istället ohyggligt trött. det märks att man inte är helt 100 i kroppen eller huvudet för den delen. 

har tagit hem en massa nya filmer nu i alla fall som jag ska kika på tänkte jag. kommer väl förmodligen bli så att jag kollar på en sen orkar jag inge mer. känner mig själv alldeles för bra. men som ni vet så hatar ju jag att kika på film ensam, det är inte lika roligt som när man har sällskap. fått hem paranormal activity #3 nu också, men den vägrar jag kolla på ensam, så den spar jag till jag får sällskap. har ju lite grann att välja mellan. ska försöka få hem de resterande avsnitten av SoA också så jag någon gång kan få kolla på den nya säsongen...

och apropå ingenting, nu när jag tänker efter - jag har aldrig fått en nyårskyss. sorgligt. haha

näe, nu får det vara nog med bloggen för idag. hade ändå inge mer än så att säga. funderar på att traska iväg till affären för att köpa mig lite tröstchoklad, eller ja, choklad i alla fall, ta bort tröstet. haha :}

What are words if you really don't mean them when you say them?

... ett ord jag hatar - fett.

om jag håller en konversation med någon och denne slänger ur sig ett "fett" så kan det förstöra hela min dag. jag hatar det. det låter bara riktigt ordentligt ovårdat. 

-"fett mycket folk!"
-"fett nice"
-"fett med pengar"
aa, ni förstår principen. hatar det verkligen. var bara det jag ville säga. tackhej!

A lonely place to die.

andra dagen på det nya året är snart så gott som avslutad. har jobbat idag, kan ju säga att det var mer än jobbigt att kliva upp imorse när någon annan får ligga kvar i sängen och sova. höll på att strunta i jobbet där ett tag men bättre karaktär än så har jag faktiskt.

känner mig inte alltför pigg faktiskt, helt död i hela kroppen och ont i ryggen som satan. kul kan man ju kanske tycka.. måste egentligen gå till affären för kylskåpet behövs fyllas på ordentligt, men känner inte riktigt för att gå ut i det här vädret. typiskt!

i alla fall så måste jag då säga att det känns ändå ganska bra nu i efterhand att vi lämnade bort prinsessan. jag vet att hon redan har det hur bra som helst och att det bara kommer fortsätta i det spåret. så jag mår bra om hon mår bra, även fast det känns tomt. och stort plus i kanten är att hon och den nya ägaren verkar ha funnit varandra riktigt bra på så kort tid (har lite kontakt med henne)

bara det jag ville säga. får se vad kvällen har att erbjuda, vill mysa i soffan till en film så vi får väl se :}


En liten årsresumé 2011.

gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag gick på bal, tog studenten med bra betyg och flyttade hemifrån.

                       

har du några nyårslöften?
jag ska må bra och inte låta andra försöka trycka ner mig. och jag ska även försöka sluta snusa ...

vilka länder besökte du?
om finland räknas på kryssning så det i sånna fall, annars höll jag mig på svensk mark.

vilket datum från 2011 kommer du alltid att minnas?
10 juni, ett datum som alltid kommer finnas.

vad var din största framgång 2011?
att jag lyckades gå ut skolan med bra betyg, att känna att jag inte kämpade förgäves.

största misstaget?
misstag och misstag, fått upp ögonen tidigare i sånna fall.

bästa köpet?
datorn, och tavlan på mig och donna.

vad spenderade du mest pengar på?
ja, för att sumera allting så måste det nog vara räkningen på telefonen.

gjorde någonting dig riktigt glad?
studentveckan och studenten, har aldrig känt mig så lycklig och bekymmerslös.

                                        

vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2011?
lighters, gabriellas sång.

var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
svårt att säga om jag varit gladare eller ledsnare, men skulle nog kunna säga gladare ändå.

vad önskar du att du gjort mer?
uppskattat de personer runt omkring mig.

favoritprogram på teve?
-

vad gjorde du på din födelsedag 2011?
oj. firade med familj och släkt, åt smörgåstårta, och njöt.

hur skulle du beskriva din stil 2011?
bekväm, helt klart. fast jag blev ändå lite mer tjejig i somras när vi gick ut med kjol och klackar.

den/dom bästa nya personerna du träffade?
edwina!





RSS 2.0