Semesterläsning

är det inte konstigt, att så fort man har semester, kommer boklusen fram? eller är det bara mig det gäller? jag kan läsa böcker efter böcker efter böcker när jag har semester. det är ett väldigt bra tidsfördriv i solstolen, men även i soffan på kvällarna. och jag älskar faktiskt att läsa böcker, så jag förstår egentligen inte varför jag inte läser mer annars. 

just nu sitter jag i alla fall och läser The Carrie diaries. böckerna om Carrie i sex and the city, hur hon tog sig till new york. faktiskt hyfsat bra måste jag säga. lite roligt att läsa ändå då jag ÄLSKAR sex and the city. har precis börjat på andra boken nu. 

rekommenderar faktiskt dessa böcker, trots att det är typiska tonårsböcker, men ändå. väldigt lättlästa och jag fastnade fort i dem, lätt att hänga med i svängarna vad som händer. 

ja, det var väl det. nu ska jag läsa ett kapitel eller två innan jag ska börja med maten. vi börjar jobba imorgon. känns faktiskt lite jobbigt efter fyra veckors semester, men det är bara att bita i det sura äpplet och ställa klockan till imorgon det! 




Snäppet lyckligare!

idag blev jag snäppet lyckligare när jag loggade in på plushögskolan. fick i och med detta lite mer hopp inför framtiden!




Fina, fina häst!

idag var dumle jätteduktig! skrev ju igår att jag skulle rida vändan som går runt ridhuset, sagt och gjort. hade faktiskt räknat med lite bråk när vi skulle lämna stallplan, MEN han gick bara på utan att ens blinka! stolt blev jag över hela situationen. och det roligaste var att han inte tjafsade på hela turen. han gick bara på som att det inte fanns ett problem i världen. så idag var han jättefin! dels för att han bara gick på, men också när jag kortade tyglarna så var han ganska så mjuk i kroppen redan på en gång. fina, fina häst!

annars idag så har jag bara myst på. åkte aldrig ut till mamsen och papsen utan jag stannade hemma med alexander ett tag. satte mig sen i bilen och åkte först ut till köpis. hörde ju rykten om jätte-sommarrea på veromoda så jag tänkte att jag skulle åka dit och kika. har ju tyckt på sistone att jag inte haft några kläder, så jag ville ge det en chans. det första jag får syn på när jag går in i butiken är en svart långkjol. förstår ni hur länge jag har letat efter en sån?? så den fick följa med hem för endast 75 riksdaler. sen två meter längre in i butiken låg det en vit/beige kofta och väntade på mig, endast 50 riksdaler betalade jag för denna skönhet. så när jag gick ut från butiken hade jag fått två plagg som skulle kostat mig 650:- för endast 125:- amen hallå! tänkte att när jag ändå var igång att jag skulle kika in på carlings för att kolla efter någon topp/linne då jag har så dåligt utav sånt. gick därifrån 3 linnen rikare, och behövde bara betala för två. för inne på carlings har de minsann ta 3 betala för 2. så, fem plagg rikare blev jag idag för ynka 423 kronor. så nu är jag nöjd! + att jag köpte en ny långklänning i tisdags, höhö! älskar att fylla på garderoben. särskilt när man har rensat ur den och den är lite tunn ;) 

näe, nu ska jag ta och skutta in i duschen så ska jag hitta nånting att äta sen. blir till att försöka sova tidigt idag då jag ska försöka vara i stallet till senast 9 imorgonbitti. men det lär väl gå då jag vaknade 8 imorse av att det var så tomt här hemma :( nu vill jag ha söndag och ha hem min käraste! 




torsdag, sol, häst & gräsänka,

tog farväl av mitt hjärta imorse för några dagar av lite golf med grabbgänget, var lite kaxig och tänkte att det skulle gå bra och att dagarna kommer gå fort till på söndag när han kommer hem igen. ack så fel jag hade. efter att jag kom hem efter en sväng till mamma och pappa känner jag verkligen hur tomt det är här hemma utan honom, och hur långt det är kvar till söndag. lite sjukt egentligen hur man vänjer sig vid att alltid ha en person vid sin sida. vill inte ens fundera hur det kommer gå att somna ikväll. förmodligen inte alls. tur att jag har alexander i alla fall som kompenserar upp det. 

för övrigt så har jag dumle denna vecka, som även det kompenserar upp att hjärtat mitt inte är hemma. var ut på förmiddagen idag och red lite grann, tog en liten galoppvända i värmen. tyckte lite synd om dumle faktiskt, men för att han skötte sig så bra under turen, så fick han sig en ordentligt skön, svalkande dusch och lite äpplen efteråt, och en rejäl dos av mys innehållande pussar och vardaglig kärlek + en hel del mys när jag gick ut i hagen för att fylla på vatten. imorgon blir det nog en lite lugnare tur runt hille, om herrn vill gå från stallplan vill säga, haha. men faktiskt så tror jag att han inte riktigt orkar bråka nu när det är så pass varmt ute, peppar peppar. han försökte ju stanna och vända några gånger idag, men det var ganska lätt att övertala honom att vi faktiskt skulle fortsätta framåt en bit till, och efter första galoppen så kändes det som att han skulle kunna springa hur långt som helst, han blev plötsligt jättepigg då, trots den böljande värmen. 
ska även rida jarram imorgon, och jag tror nog att det blir samma tur med honom. den är faktiskt väldigt mysig. jag tycker mer om att rida när man kan rida runt nånting istället för att behöva vända, tycker att det är så oerhört tråkigt att behöva rida förbi samma saker två gånger.  

jag hoppas vädret blir bra imorgon, för då ska jag nog passa på att åka hem till mamma och pappa innan jag ska rida och sola lite grann. helt sjukt va blek jag är!! det är nästan lite hemskt att det är den 10 juli och man är såhär blek. dags att försöka göra något åt det medan man kan. så, jag hoppas det blir toppväder imorgon!

näe, nu ska jag ta och mysa lite grann med alexander innan vi ska bädda ner oss i loppkorgen för att försöka få lite sömn. har faktiskt tagit mig ett glas rött som hjälp på vägen, haha. 





RSS 2.0