Fullt upp!

idag har jag hunnit med mycket hörni! 
började dagen med att springa ner i tvättstugan och tvätta fyra maskiner.  hann även med att kolla två avsnitt av greys anatomy mellan tvättarna. därefter bäddade jag rent i sängen innan jag åkte ut till dumle. det första jag gjorde när jag kom dit var att ta av täcket på honom så han fick stå ute och lufta sig i ungefär 1,5 timme innan vi skulle rida. gjorde iordning allting innan jag tog in herrn och gjorde iordning oss för en uteritt. hur underbart är det inte att det varit 20 (!!!) grader ute idag?? red i alla fall upp till bergstig, skrittade hela vägen dit innan jag kom ut på "travbanan" och kunde rida igång i alla gångarter. riktigt härligt! var ute lite mer än en timme, så vi fick röra på oss ordentligt idag.

efter stallet åkte jag hem och böt om och skrev en matlista för veckan innan jag drog iväg och handlade. 
& nu sitter jag och väntar på att lasagnen ska bli klar. nomnom*

egentligen skulle jag ha oljat in trallen på balkongen idag också, men det får jag ta och göra imorgon efter jobbet. på onsdag blir det grillpremiär för i år! 

näe, nu ska jag duka iordning för maten så vi kan hugga in så snart den är klar. -har ju endast ätit frukost idag .. hehe




Shopping!

idag kände jag att jag skulle unna mig ett par nya ridskor då mina gamla är trasiga och inte allt för sköna. så idag tog jag mig till hööks efter jobbet. såg ett par skor i vintras som jag länge gått och velat ha, från ariat, men prislappen på just de skorna ligger på 2299:- lite saftigt tyckte jag, men satan va sköna de var! i alla fall, hittade ett par andra skor av samma märke och med lika funktion som de andra - förstärkta i hålfoten så man får ordentligt stöd. dessa kostade "endast" 1299:- så de fick följa med mig hem idag. och eftersom jag vill ha ett så bra stöd som möjligt för skänklarna så köpte jag även ett par shortchaps. 
då kanske ni tycker att jag borde valt en stövel istället, men jag ser det såhär - det är för mig en riktigt skön sko att ha både till ridning och stall & så kan man dra på chapsen när de behövs istället för att hela tiden ha det där skaftet upp på benen. 

mjaa, jag är i alla fall nöjd över mitt köp. och nu kommer väl säkert många tycka att det är onödigt utav mig att köpa dessa grejer när jag endast är medryttare och inte rider varje dag, förvisso kan det vara sant, men jag personligen köper hellre grejer som kostar lite mer men som jag istället kan ha i flera år. 
KVALITET före KVANTITET för min del. 

jaja, ville bara säga det. har precis smörjt in skorna, för det skulle man helst göra innan man började använda dem, som med alla skinnskor egentligen. nu ska jag mysa med min älskling. vi ska göra en ost&skinkbricka och dricka rödvin ikväll, myyyys! sen ska jag även förbereda mig mentalt inför morgondagen, hehe :} 





Pollenallergiker & att göra det man gör ..

ja, att vara pollenallergiker och gå på 7 mediciner och göra det man gör kanske inte är den bästa kombinationen alla gånger, men det är så underbart och lätt värt det! 

kom ut till stallet idag vid halv2 isch, så himla underbart väder och nästan ingen blåst. hade lite beslutsångest över vad jag skulle hitta på med dumle idag, rida ut eller rida på banan. till slut blev det i alla fall ett pass på banan och då hade jag även lagt ut två cavalettibommar och en markbom som vi rullade över. så fort vi kom på banan kände jag hur taggad han blev, så efter att vi värmt upp och rullade ut på markbommen tog han världens hopp, var ju inte alls beredd på detta så fick en liten skjuts i rumpan. haha, dressyrhästen taggade till och blev riktigt glad över några bommar :} han gjorde så några gånger innan han insåg att han faktiskt bara kunde galoppera över bommen istället för att hoppa över den. la till cavalettibommarna efter och där blev han lika glad. men han jobbade bra och bar sig bra under passet, riktigt lyckat faktiskt. efter skrittade jag ut för hand så han fick äta lite gräs innan han fick gå ut i hagen igen ett tag och lufta. dumle verkade nöjd han också över att fått gjort något annat. och det är ju faktiskt bra med varierande träning för de små liven. 

nu sitter jag hemma, dåsig som få och med en rinnande näsa, men det var lätt värt det då jag haft en underbar dag idag i stallet. sånna här dagar är faktiskt svårslagna, tro det eller ej, men en riktigt bra dag i alla fall. 

ska väl ta och gå iväg till affären och köpa lite grann till maten, tror nog att det blir tacopizzarulle idag, nomnom* så måste gå iväg och köpa pizzadeg för det orkar jag inte göra själv idag ^^. 




Ryttareliten & världscupfinal.

nu i ett par timmar har jag suttit och kollat igenom alla avsnitt utav ryttareliten & jag måste då säga att jag verkligen beundrar lisen och peder. de är de två som jag tycker har båda fötterna på jorden samtidigt som de är fantastiska ryttare med hästar som man bara kan drömma om. fascinerande hur de tagit sig dit de är idag! 

man blir liksom lite mer peppad att rida och göra det bra efter att man suttit och kollat på detta program. jag blev i alla fall sjukt taggad till att köpa egen igen och börja träna och tävla på riktigt. dock sätter ju verkligen ekonomin stop för det just nu, så jag får istället "nöja" mig med fina dumle och se till att lära mig mycket utav honom och kanske komma tillbaka mer och mer som jag red förr när jag hade egen. 

ja, nu sitter jag varefall och kikar på världscupfinalen. haha, blev mycket hästar idag, men j har ju ändå suttit och kollat på golf så det har inte gjort mig något, haha :} ska väl ta och laga lite mat nu åh är det tänkt. tar med mig paddan ut i köket så jag kan kika lite grann på hoppningen under tiden. idag blir det miniburgare med barbequesås, coleslaw och pickles, nomnom* 




Donna & Dumle.

lite roligt är det ju när man tänker på det, men dumle som jag rider är faktiskt väldigt lik donna som jag ägde förr. helt sjukt egentligen. och lite lika personlighet har de också, väldigt egna på sina sätt, enda skillnaden är att dumle är mer välriden när det kommer till kritan, även fast min prinsessa kunde hon också, dock krävdes lite mer övertalning från min sida att få henne dit jag ville - men åh andra sidan så var ju hon ett fuxsto och de är ju kända för att vara specielle, fuxar överhuvudtaget faktiskt.

men ja, det är lite roligt. kan fortfarande sitta och kolla på alla bilder på donna och sakna henne något oerhört mycket, trots att det snart gått 2½ år sen jag lämnde av henne uppe i östersund. hon var ju min lilla prinsessa, min livskamrat i fyra år, så det är klart det sätter sina spår, första egna hästen dessutom.

hon lärde mig så otroligt mycket, och jag lärde även henne en del. hade vi inte åkt till köping och köpt henne hade jag aldrig varit där jag är idag inom ridningen. dock känner jag att jag tappat mycket när jag inte ridit så mycket efter att jag sålde iväg henne, ridning är ju trots allt en färskvara, men jag kommer förhoppningsvis tillbaka snart. känner ju att jag blir bättre och bättre efter varje pass med dumle nu, så snart är jag där igen.

har klippt och klistrat ihop två bilder, en med donna och en med dumle, bara för att visa likheten mellan dem. den vänstra är donna och högra dumle. tyvärr är det från olika vinklar så lite svårt blev det, men man kan ändå se det.

     
 

Fredag, men inte är det helg för det

sen jag träffade johan har jag kommit fram till hur mycket jag hatar att vara ensam. ikväll är verkligen en sån kväll. han är iväg med grabbarna och jag har agerat chaufför sen kl4. men i alla fall. nu sitter jag hemma, men paddan i knät, simpsons på tv och ett glas cola bredvid mig. men, det är väl bara att bita i det sura äpplet och överleva. måste ju i alla fall sova snart då jag ska vara på jobbet imorgon 07.45 så det blir ingen sovmorgon för mig inte! 

i alla fall. jag skrev ju förr att jag trodde att den värsta testperioden med dumle var över. ack så fel jag hade. igår var han verkligen på humöret. tur att jag tog de helskodda byxorna så jag fick grepp i sadeln och satt kvar. haha, näe så hemskt är det väl inte. men när han har fått för sig att inte gå framåt och bocka gång på gång på stället så är det bra med lite extra grepp om stjärten, haha! tur att jag är lika envis som honom så till slut kom vi till banan i alla fall där jag kunde börja jobba honom och efter ungefär 40 minuter med huvudet nästintill rakt upp i luften började han slappna av och i slutet av passet böjde han riktigt fint på kroppen och jobbade med ryggen och bakbenen i fin form. valde då att avsluta när vi låg på topp så man har en positiv känsla till varandra efter passet. skrittade av ute lite mot hans vilja, haha. 
får se hur han beter sig imorgon när jag ska ut, förhoppningsvis kan vi ta oss ut och galoppera av lite energi. 

ja, jag hann även ner på stan efter jobbet innan jag skulle hämta garbbarna. stannade till på håkanssons och pratade med amanda, stod där i 45 minuter och surrade innan jag kom på att jag var tvungen att kila. sprang in på h&m en snabbis och köpte mig ett nagelset. får se hur det funkar. tänkte ta och läsa lite grann hur man ska göra, så får vi se om mina naglar blir starkare utav det. nu jäklar ska jag få långt hår pch starka naglar, höhö :} 

näe, nu ska jag ta och mysa med alexander och äta lite ost och kex.
dumle får stå för bilden, som han så fint ville vara med på i alla fall.




Hairbell

jag har ju som sagt börjat med en ny omgång av hairbell & nu ska jag verkligen fullfölja det så pass länge att jag kanske (förhoppningsvis) märker någon skillnad. även fast jag kan vara lite skeptisk mot det mesta så är det ändå värt ett försök. har tagit en före bild i måndags när jag började med det och skrivit datum så får vi väl se nr det gått en månad ungefär hur mitt hår ser ut då. ska bli lite roligt att jämföra bilderna sen då jag även kommer ta en bild när det gått en månad. 

håll era tummar för att jag får långt och fint hår nu så jag kan ha en fin frippa till bröllopet i sommar :} 




At least I'm trying

idag har jag varit ute på årets första löparrunda! hela 5,3km orkade mina ben bära mig. sprang två varv i 2,5 i Hemlingby och det första varvet kändes förvånansvärt bra och enkelt. trodde jag skulle dö redan där i början, men det gick bra! dock blev det tyngre i andra både i ben och kondition, men jag blev även alldeles tjock i halsen och fick svårt att andas, så fick sänka tempot en aning så jag hann hämta andan lite grann. jävla pollen och astma ... 
men det var i alla fall hur skönt som helst, och nu är jag sådär härligt trött i hela kroppen :} varför gör jag inte sånt här oftare?? - ska faktiskt försöka ta mig ut några gånger i veckan nu så jag kommer igång. 

har även börjat kika lite på gym nu också, tänkte jag skulle gå och provträna på zen zen och se hur det känns där, har i alla fall hört att det ska vara bra :} 

även fast jag gått ner i vikt nu så är jag ändå inte nöjd över kroppen. måste ju även tajta till den, annars kommer det se bra roligt ut, höhö. 

jaja, jag är lite stolt över mig själv i alla fall. att jag faktiskt tog mig ut idag. nu ska jag borsta de små och krypa ner i sängen och sova :} 




Det blir bara bättre & bättre!

började denna härliga lördag på stan med j, där vi började med att äta en frukost på subway ^^. hehe, gick runt och letade present till svärmor då hon fyller år idag innan vi svängde in på naturkompaniet och jag fick köpa mig en väst som jag kan ha i stallet. gjorde bästa klippet också, den hade kostat 1499:- men den var nersatt till 599:- så tjänade ju 900kr där! asskön är den, perfekt att ha nu såhär när det är övergångssäsong. 

idag har jag annars myst på ordentligt i stallet med dumle. började med att göra iordning allting innan jag tog in honom och gjorde iordning oss båda för en uteritt. red ut en timme i alla gångarter, några härliga bocksprång brallade han på med i galoppen, men det var inget farligt med dem :} han var lite spänd och hade nerverna lite väl mycket utanpå kroppen så när jag kom tillbaka så red jag även på banan för att jobba ihop honom mer och få honom att slappna av. det är så roligt nu när man börjar hitta alla knappar och kan få honom att gå i låg fin form och verkligen jobba under sig! skrittade i alla fall av ute i skogen sen igen, så allt som allt blev det väl ett ridpass på ungefär två timmar idag. bra träning för oss båda ska jag säga! det var i alla fall vårat bästa pass sen jag började rida honom :} *lycklig

& inte nog med det så var jag och hämtade ut min klänning efteråt som jag ska ha på bröllopet i sommar. och den satt perfekt! hade jag inte gått ner mina 4 kilo så hade jag förmodligen inte kunnat haft den, men nu så! 
så det här har varit en bra dag hörrni! 






lyckost!

idag har jag kommit på vilken tur jag haft nu när jag blivit medryttare. dels för att hästen passar mig som handen i handsken, lite fart och egen personlighet samtidigt som man kan ta tillbaka och arbeta igenom, samt ägaren. det är så himla skönt och viktigt att man som ägare och medryttare kan kommunicera och få det är fungera runt omkring hästen. vi har lite samma tänk kring hästar och vi tvekar inte att fråga om det är något, verkligen hur skönt som helst och jag har verkligen haft tur att det funkat så bra. 
och så just det här att jag har mina två dagar där jag tar hand om hästen som om han vore min egen, det är perfekt. sen så byter vi dagar ibland om det inte passar eller att jag tar några fler dagar då ägaren inte kan, det är också något som fungerar just för att vi ändå har en så pass bra kommunikation. istället för att jag skulle ha olika dagar varje vecka som jag skulle ha fått på en annan häst jag var och träffade i vintras, det blir liksom ingen ordning på det hela då. 

sen kan jag också tycka att det är skönt att jag har honom som min egen de här två dagarna, att jag får vara i stallet och mocka och jag kan rida med andra människor eller om jag vill rida själv, det är liksom upp till mig. istället för att vara bunden och hela tiden rida med någon som säger åt mig vad jag ska göra och när jag ska göra det. jag får liksom hitta alla knapparna själv och verkligen lära känna hästen som individ. det är det jag har saknat och det är det jag älskar. att kunna göra allting i mitt tempo. 

näe så jag är verkligen glad över hur allt har utspelat sig. jag har träffat två bra individer och jag hoppas att även jag gjort ett bra intryck. ja, annars skulle jag förmodligen inte få ha ansvaret över hästen heller i och för sig :} 

fina, fina dumle! 

feber och förkyld..

ja, som rubriken säger ganska tydligt. fick gå hem från jobbet igår med feber och dunderförkylning.. inte så värst roligt. har ju inte varit sjuk på huuuuur länge som helst, men tydligen så sa kroppen ifrån nu. och så är det en sån där konstig sjuk också. känner mig pigg och fräsch ena stunden, men två minuter senare är jag som en zombie och är helt paj. sov hela eftermiddagen/kvällen igår och har mer eller mindre sovit hela dagen idag också. gick ut med soporna för ett tag sen och när jag kom upp igen kändes jag helt mör i hela kroppen. hujedamej. har inte tid med detta. 

ska i alla fall åka till hästen om en stund och ta in honom och mocka och gosa lite grann. blir ingen ridning idag då jag inte kommer klara av den herrn idag. känner att jag skulle åka av direkt om han skulle vara på sitt bästa humör idag. kan inte säga ifrån heller för då känner jag mig taskig mot tjejen som har honom då jag sagt ifrån två gånger på två veckor redan. 
men efter blir det hem och bums i säng. kommer även vara hemma från jobbet imorgon också då jag känner att jag vill bli helt frisk istället för att gå och vara semisjuk och kanske får vara hemma någon dag nästa vecka också, för det vill jag verkligen inte! vill ju jobba och tjäna pengar! plus att det är så in i helvete tråkigt att vara hemma och vara sjuk. 

jaja, nu ordbajsar jag bara. blir ju lite lätt yr när jag inte riktigt mår som jag ska ... 

puss på er!


alexander är i alla fall nöjd över att jag är hemma och är sjuk.

RSS 2.0