2013, snart 2014.

jaa. snart är det ett nytt år också. jag kan inte förstå egentligen att det här året har kunnat gått så fort ...
tycker liksom att det inte alls var länge sen vi firade in 2013!? det är helt sjukt egentligen när man tänker på det. lite läskigt också, vet liksom inte riktigt vad jag hunnit gjort det senaste året. 

men ja, eftersom året har gått fort och minnena från det kanske inte är så klara som de kanske borde vara, så måste jag ändå säga att det har varit ett jäkligt bra år ändå. 

började ju detta år med att flytta in i vår lägenhet, bli sambos på riktigt. köpte ny bil där i samma veva. det har varit födelsedagar hit&dit (inte för att det var speciellt för i år, utan det roliga med födelsedagar är ju att de upprepas varje år ändå;). under sommaren fick jag uppleva min allra första betalda semester! en utav den mest härliga händelsen under detta år :') haha. jag och min prins firade ett år i början av sommaren, vi har hunnit spendera mycket tid på stranden och vi hann även med en utlandsresa. därefter har det blivit rustning för hela slanten, och då menar jag verkligen hela slanten! så, för att bara dra ihop allting så är jag nöjd över det gångna året.

nu då inför nyår och 2014. vad är det som väntar? nyår kommer spenderas med mitt hjärta, god mat och gott att dricka. inför det kommande året så har jag faktiskt inga förhoppningar hur det kommer bli. tänker inte sitta här och skriva att 2014 kommer bli det bästa året, för faktiskt så kan det egentligen inte bli bättre för min del. jag har det jag önskat mig, jag bor redan ihop med den jag älskar och har ett jobb att gå till varenda dag, så egentligen finns det inget som kan göra mitt 2014 bättre än mitt gångna 2013. det blir vad man gör det till, och just nu vill inte jag ha mer än det jag har. inga löften kommer att sättas heller inför nästa år. mål tycker jag däremot man kan sätta upp för sig själv. olika delmål att nå. men just själva grejen med att sätta löften som man kanske ändå inte håller, det är inte min grej. man blir bara så himla besviken och leds på sig själv om man inte håller dem. 

det var allt från mig idag, nu ska jag dra på mig snickarbyxorna och börja röja undan och måla fönster till älsklingen kommer hem från jobbet :} 

hur ser det ut för er? har ni några nyårslöften att sätta? är ni nöjda med erat 2013? 

GOTT NYTT ÅR på er i alla fall. vi hörs väl mer i januari kan jag tänka mig :) puss! 




Work hard, play hard

vår nya sysselsättning - rust
jodå, idag har vi slängt ut allt från vardagsrummet och börjat lite smått. på ett sätt är det väldigt roligt att hålla på, medan på ett annat sätt väldigt jobbigt. men vi har ju kommit överens om att vi ska köra på nu så vi blir klara någon gång istället för att skjuta på det. ser pengarna springa iväg, men får åh andra sidan försöka se det som så att vi får tillbaka det sen för allt slit vi lägger ner. haha, men det är kul! ;}





Far & dotter dag

idag har jag och papsen haft en liten far&dotter dag. vi åkte ut till köpis och fikade på madamé som vi alltid gjorde förr - ciabatta med grillad kyckling, sweet chili och ost samt en kaffe latte. mmmmums! gick och kikade lite grann efter, bl.a på hööks och ikea. kikade på nya skor till mig ifall jag hittat mig en liten pålle :} på ikea köpte jag en spegel och tassar till byrån vi köpte igår. 

det har varit en mysig dag i alla fall, jag uppskattar sånna här dagar högt! 

när hjärtat kommer hem från jobbet blir det väl till att pyssla lite grann här hemma, kanske måla lite fönster, sätta upp vår fina tavla och kanske, kanske sätta upp spegeln :} 






Årets jul

årets jul har hittills varit väldigt bra, lugn men bra! 
började självaste julaftonsmorgonen med att ge hjärtat ett av hans paket, vilket han skrattade åt (det var det som var tanken:). åkte sen ut till mamsen och pappen och dumpade av alla klapparna innan vi knatade upp till farbror stefan på lite julfika. väldigt roligt att träffa kusinerna igen.

efter lite skratt och prat knatade vi hemåt igen för att börja plocka iordning julmaten till alla skulle komma. hjälpte pappen med utstyrseln som (vanligt) årets tomte :} medan han var iväg till grannarna så höll jag och mamsen på och donade lite grann till mormor och morfar kom, för att sedan invänta jessica, Daniel & molly som kom strax efter. underhöll molly lite grann till dess att det var tomtens tur att komma till oss. tycker faktiskt att det är lite mysigt med hela tomtegrejen, blir lite mer jul över det hela då ju! 
delade i alla fall ut några klappar till henne innan vi satte oss till bords. åt så fort och blev så mätt, kunde ju knappt röra mig. det är ju egentligen helt sjukt vad man äter under julen. inte så konstigt att alla nyårslöften handlar om att gå ner i vikt igen ...
men ja, lite klappar delades ut till allihopa och måste då säga att jag är glad över allihopa! resten av kvällen bestod utav lite vin och härligt umgänge, och självklart lite lek och bus med molly. 

juldagen har bestått utav en heldag ute i utvalnäs och kikat på svärisarnas nya hus/tomt. grillat lite korv och bara varit. på kvällen har vi även då umgåtts med svärisarna och j syster som varit i stan. 

imorgon ska vi först åka ut till Ikea och köpa lite smått och gott till sovrummet, som vi apropå, flyttat in i nu!! blir väl en till byrå, lite galgar och en gardinstång. efter det ska vi ut till mormor och morfar på lite middag. inte julmiddag, tack och lov. utan det är en tradition vi har att åka dit och äta lite grann. 

ja, så har min julhelg sett ut, och jag är nöjd, väldigt nöjd! tack allesammans som varit med och förgyllt dessa dagar. 







Julkalendrar genom tiderna.

jag har suttit och tänkt, igen. eller tänkt och tänkt. jo, det har jag nog gjort. i år har jag följt julkalendern varje dag sen det började, & till en början var jag väldigt skeptisk över detta års upplaga, men det vände och nu älskar jag den! den är ju jättemysig :} 

men nu då när jag suttit och kikat på julkalendern så har jag börjat tänka på vilken julkalender jag tyckt varit bäst. jag vet att jag älskade första greve holm som kom ut, men tycker jag egentligen att den är bäst? svårt att säga, för jag tyckte även om tjuvarnas jul och nu då barna hedenhös uppfinner julen. jag tyckte dock inte alls om greve holm del2, tyckte det blev alldeles för mycket. 

men. min fundering. uppskattar vi mer en julkalender som mest handlar om julen, eller vill vi se något annat, utifrån, om ni förstår vad jag menar? 

vilken julkalender tycker ni har varit bäst?? 





Naturgodis

vad har jag lärt mig genom att köpa naturgodis på lösvikt?
- att inte köpa naturgodis på lösvikt.
varför?
- för att det finns mandel bland lösvikten och folk använder samma skopor att ta allting med. 
konsekvenser utav detta?
- moa sväller i halsen och måste ta medicin. 




bäbismys ♡




Julklapp

jag har köpt en julklapp till mig själv idag. hoppas jag kan ha dem så jag slipper skicka tillbaka de. älskar!




Jag behöver en fritid!

missförstå mig inte på rubriken nu. jag har suttit och funderat och funderat och funderat. & jag behöver verkligen en fritid. inte så att det på något sätt är dåligt hemma så, men jag behöver någonting att göra. johan är iväg och spelar rinkbandy och tränar och spelar matcher hit&dit medan jag sitter hemma och inte gör någonting. hade kanske kunnat skriva ett fritidsintresse, men ett sånt har jag redan, dock inget som sats i handling.

jag har ju skrivit här några gånger (typ 1000000) att jag vill ha en häst att komma ut på några dagar i veckan. har skickat lite mail till de jag tyckte verkat intressanta, kommit dit och ridit och allting har känts tiptop, men längre än så har det inte blivit. så. nu har jag lagt ut en annons på blocket om det här. så att folket får komma till mig istället för att jag ska sitta och chansa och få förhoppningar. nu blir det lite mitt beslut och jag får sålla bort de bra och dåliga. så, nu hoppas jag bara att jag får lite napp!

jag har ju kommit fram till att jag kan inte bara sitta här hemma och inte göra något. jag måste få komma ut i skogen lite då och då för att släppa verkligheten för en timme och bara vara jag. och till er som läser detta, skicka gärna vidare om ni vet någon som behöver hjälp med sin häst. alla svar är bra svar! jag har som sagt lagt ut en annons, men som sagt, känner ni någon, som i sin tur känner någon, som kanske känner någon, ja. hänvisa de gärna till mig då i sånna fall! tar gärna mail som första kontakt då jag inte har tillgång till telefon under arbetstid
                                                             [email protected]
kom ihåg alla svar är bra svar! hjälp mig att bli mig själv och hitta en liten kompis. puss på er!

just nu sitter jag i valet och kvalet mellan att antingen gå in i sovrummet och måla eller bygga pepparkakshus?? hmm.

                     
 

Människan & djuret.

en annan sak som jag tänkt på, sen igår då jag fick höra den otroligt tråkiga nyheten om att svärföräldrarnas hund precis avlivats, det är hur mycket ett djur gör för människan egentligen, hur mycket man som person fäster sig vid sitt djur så oerhört snabbt, att djuret är en del utav familjen, en helt vanlig, älskad familjemedlem. självklart är det inte så i alla fall då man mer och mer får läsa om djurplågeri hit&dit, vilket jag inte förstår hur man kan göra.

men åter till hur människan fäster sig vid ett djur. jag är en sådan otrolig djurvän, visst, jag äter kött, det tänker jag inte sopa under mattan, och jag älskar det. så på så sätt är det lite dubbelmoral det jag sitter och säger, det är jag väl medveten om. MEN, jag skulle aldrig i hela mitt liv plåga ett djur för nöjets skull, och jag skulle heller aldrig lämna ett djur utan mat och vatten och utan uppsikt under en längre tid. tänkte bara skriva det så vi har rett ut det ifall någon undrar.

ett djur kan göra så mycket för människan. de kräver inte mycket, det enda de vill ha tillbaka är den kärlek som varenda djur förtjänar, den kärlek som de ger oss. jag personligen har jättelätt att fästa mig vid djur, oavsett hur mycket jag känner dem. det som är det negativa med djur, sorgligt nog, det är just det att en dag kommer det då vi inte kan göra så mycket mer för dem utan "tvingas" ta bort dem. varför jag gjorde "" över tvingas är för att vi är ändå lite egoistiska på den biten, vi vill verkligen inte göra det, men vi gör det ändå. och det är nog för att djuret i fråga har blivit en i familjen och man vill helst slippa ta sånna beslut. det enda man egentligen kan göra är att försöka tänka "vi gjorde allt vi kunde" "hen får det bättre nu" "hen har haft ett bra liv". det är skitjobbigt, jag vet!

när jag och pappa åkte iväg med donna satt jag och grät i bilen påvägen upp, grät när jag tog ur henne ur transporten, grät påvägen hem, grät i en vecka efteråt. än idag kan jag känna att det är skitjobbigt. vetskapen att jag inte kan se henne mer, det gör så ont i mig.
eller i våras när alexander blev sjuk. den första veterinären som jag ringde säger att vi måste åka in med honom så snabbt som möjligt innan det blev försent, men denna veterinär hade inte tid. jag ringde till falun, de sa samma sak, men de hade heller inte tid. till slut kände jag sån panik i kroppen att jag inte klarade av att ringa nästa samtal till uppsala och tierp, utan johan fick ringa. jag kunde inte andas, tårarna bara rann. den paniken, av att se alexander må dåligt, att ha så ont som han hade då, och inte kunna göra så mycket. det går inte att plåstra om och blåsa på såret så det blir bättre. mammahjärtat sprack!

man fäster sig så oerhört vid de, att alltid ha dem vid sin sida, till den dagen det inte är så längre. djur gör så fantastiskt mycket för oss människor, och det är sån synd att vissa inte kan se detta och ge lite grann tillbaka, det är det enda de kräver utav oss.

jag har haft djur sen jag var liten, jag har alltid varit i kontakt med djur på ett eller annat sätt, och jag kan inte ens tänka mig ett liv utan dem. våra djur förtjänar det bästa utav alla världar, tänk på det!

 
 
 
 
 

Julhandel.

det är egentligen helt sjukt hur mycket butikerna måste tjäna under julhandeln. har varit ner på stan idag för att införskaffa lite julklappar så de är klara så snart som möjligt så att man slipper stressen närmare jul. & där gick jag, frös och svettades om vart annat och tänkte på hur sjukt stora summor butikerna drar in per år på grund utav just julen. i varenda affär som jag kom in i var det full rulle med att hjälpa kunderna att hitta det de sökte för att sedan slå in alla dessa hundratals julklappar, om det ens räcker. helt sjukt! och vad trött man måste vara på alla paket och människor sen när det väl kommer till kritan.

jag har jobbat i butik under en jul. dagen innan jul var det kaotiskt! det var när jag var på DinSko och jobbade, som sagt, dagen innan julafton. vi hade även kvällsöppet så vi stängde inte förrän vid halv9 på kvällen om jag inte minns fel. vi var två stycken i butiken, och vi hade helt seriöst fullt upp. och då var vi ändå bara inne i en skobutik, tänk alla andra storsäljare som klädbutikerna, clas ohlson och alla de där! men då för stunden tyckte jag det var roligt. alla kunderna som kom in var allmänt trevliga och pratglada trots julstressen.
åh andra sidan så stod inte jag heller flera dagar i sträck och slog in paket, så jag kan ju egentligen förstå varför just jag tyckte det var roligt där&då.

MEN förra året på jobbet, så fick även jag prova att slå in paket dagarna i ända. dock var det det enda jag också, slog totalt in ca 4000 paket från mitten av november fram till jul. visst, det var mysigt att ha lite jultomtens verkstad och lyssna på julmusik, men fram mot sista veckan så uppskattade jag det faktiskt inte alltför mycket.

haha. blev ett väldigt konstigt inlägg här kände jag nu. men jag har gått och funderat på detta i ungefär två timmar nu, så kände att jag var tvungen att skriva av mig lite grann. nu ska jag, för att chocka er, gå och slå in några utav klapparna jag köpte idag. tyvärr blev jag inte klar med alla som jag hoppats på, men några stycken är i alla fall klara, jag ska försöka fixa resterande nu i veckan.

det var väl allt från mig för denna gång. får se vad nästa lilla tankeinlägg kommer att handla om?
puss!

jag vill även tillägga att verkligen älskar julen och allt som hör till!
 
                               
 

Försöka bli smal??

idag efter jobbet tog jag och anneli en härlig promenad hem. jag gick med henne över travrakan innan jag vände och knatade hemåt igen. hela 7.2 kilometer blev det den här härliga tisdagseftermiddagen. 

jag förstår egentligen inte varför det ska vara så jävla svårt att komma igång, då man får en svinhärlig känsla i kroppen efteråt när man kommer hem. så man kanske ska försöka sig på det här igen då. haha, hur många gånger har jag ite sagt det egentligen? att nu jäklar ska jag ta tag i mig själv. haha, så. därför bestämmer jag ingenting nu, utan jag tar det lite som det kommer. så vi får vi väl se om jg lyckas åstadkomma något eller om jag till slut, kommer rulla fram, bokstavligt talat. 




men hur söt är du inte då lilla älskling




RSS 2.0